Blog

Categorieën

Spotify advertising: een unieke vorm van adverteren!

1 december 2021 Nicole Biesma

Sinds kort is het mogelijk om lokaal te adverteren op Spotify, met een laag budget! Waar het voorheen echt een medium was voor grote, landelijke partijen, biedt Spotify nu nieuwe advertentiemogelijkheden aan. Zo kan je op Spotify al adverteren vanaf €250 per campagne. Met meer dan drie miljoen gebruikers in Nederland, is het voor veel bedrijven zeker een potentieel interessant kanaal om op te gaan adverteren. 

Alles wat je wilt weten over adverteren op TikTok

17 november 2021 Nicole Biesma

In september dit jaar heeft TikTok een mijlpaal bereikt met 1 miljard actieve gebruikers wereldwijd. Dat is een toename van 45% ten opzichte van vorig jaar! We kunnen dus wel zeggen dat TikTok steeds populairder wordt. Met 836.000 Nederlanders die de app dagelijks gebruiken, is TikTok een zeer interessant kanaal om op te gaan adverteren.

Let op! De uitgebreide tekstadvertenties (ETA’s) gaan verdwijnen!

21 oktober 2021 Arjan Klaassen

De manier waarop zoekmachines als Google gebruikt worden door hun gebruikers veranderd continu. Nog steeds is meer dan één op de tien zoekopdrachten uniek. Hierdoor blijft het ook noodzakelijk om Google Ads campagnes te blijven onderhouden. Denk hierbij aan het toevoegen en uitsluiten van nieuwe zoekwoorden en het optimaliseren van advertentievarianten.

Rocket Digital is verhuisd!

10 september 2021 Pieter Majoor

Na 9 jaar Mediacentrale zijn we verhuisd naar een nieuw kantoor! Sinds maandag zijn we te vinden in het MyOffice gebouw aan het Winschoterdiep 50 in Groningen. Op slechts 850 meter van ons oude kantoor.

Nieuwe updates voor productpromoties in Google shopping

22 juli 2021 Whitney Raskeyn

Afgelopen week heeft Google een aantal nieuwe updates doorgevoerd waardoor het voor e-commerce bedrijven makkelijker wordt om productpromoties op te laten vallen binnen Google shopping. Benieuwd naar deze updates? Lees dan snel verder!

Hoe creëer je Web Stories in Google?

19 juli 2021 Nynke Pauzenga

Vorige week hebben we een blog geschreven over Google Web Stories. Hierin leggen we uit wat Web Stories zijn, waar je ze tegen kunt komen en waar je op moet letten bij het implementeren van de Stories. Maar hoe voeg je Web Stories toe aan je website? In deze blog leggen we het uit!

De mogelijkheden van de Web Stories van Google

9 juli 2021 Nynke Pauzenga

In het najaar van 2020 heeft Google een nieuwe bèta uitgerold; Web Stories. In grote lijnen zijn deze stories te vergelijken met de stories van social media platformen zoals Instagram. Een groot verschil is echter dat deze Web Stories de organische vindbaarheid van je website kunnen vergroten. Reden genoeg om eens wat meer onderzoek te doen naar deze functie van Google!

Google Ads keyword matching

Nieuwe functie in Google Ads: Beeldextensies

2 juli 2021 Nicole Biesma

Zie jij af en toe ook een afbeelding verschijnen bij een search advertentie op Google? Dat zijn de nieuwe beeldextensies! Met deze extensie kun je relevante afbeeldingen tonen bij je search advertenties. Deze functie is eerst als bèta uitgerold voor een aantal accounts in Nederland, maar is inmiddels bij (bijna) alle accounts te gebruiken. Wil je meer weten over deze nieuwe functie? Lees dan onze blog.

google page experience

Google Page Experience update uitgerold!

21 juni 2021 Robin Damen

In 2020 werd het al aangekondigd, en nu is Google eindelijk begonnen met het uitrollen ervan; de Google Page Experience update. Met deze update wordt de “page experience”, dus de ervaring op een specifieke pagina, een belangrijk onderdeel van het algoritme van Google. Hiermee zal dit van invloed zijn op de rankings van jouw pagina’s. Wat deze update precies is, en waar je op moet letten, lees je in dit blog!

Afgekeurde advertenties op Facebook voorkomen

16 juni 2021 Emmeliek Birza

Facebook is een populair platform onder adverteerders. Het platform heeft een hoop regels waar de gebruikers zich aan moeten houden.

Soms denk je je goed aan de regels te houden, maar worden je advertenties toch afgekeurd. Maar hoe kan het dat advertenties worden afgekeurd op Facebook?

Tot voorkort verwees Facebook altijd naar het advertentiebeleid en was het onduidelijk waarom de advertenties werden afgekeurd. Het was dan een kwestie van opnieuw de advertenties maken of aanpassen en hopen dat de advertenties dan wel goedgekeurd worden.

Maar er is een lichtpuntje!

Facebook heeft recent een update gegeven waarin ze meer zicht geven in hoe het beoordelingsproces verloopt. In deze blog lees je alles wat je hierover moet weten, hoe je afgekeurde advertenties kunt oplossen en wat de meest voorkomende redenen zijn voor een weigering.

Baas van Morgen: twee leerlingen aan het roer van Rocket Digital

15 juni 2021 Whitney Raskeyn

Afgelopen donderdag was het zo ver: twee basisschoolleerlingen stonden een ochtend aan het roer van Rocket Digital! Om 9:00 uur stapten Lenn en Mischa als twee ‘echte’ bazen uit de Tesla van Lennart en niet veel later begonnen de jongens hun ochtend als de gloednieuwe directie van ons online marketing bureau.

Rocket Digital gaat verhuizen!

10 juni 2021 Lennart Moes

Groot nieuws! Na negen jaar gaan we de Mediacentrale verlaten. Met gemengde gevoelens. Het is een geweldig gebouw om in te werken en de locatie is uitstekend. Toch is de tijd voor ons aangebroken om een stap te maken; een nieuwe omgeving, nieuwe energie!

conversiemeting lightspeed

Conversies meten met Lightspeed

26 mei 2021 Tim Kolvenbag

Onder onze klanten, maar ook landelijk gezien, is Lightspeed een van de meest gebruikte e-commerce platformen. De conversies in Google Analytics worden met een simpel vinkje en het opgeven van de UA-code netjes doorgemeten. Wil je echter conversies doormeten voor je marketingplatforms dan zal je nog een paar extra stappen moeten zetten. In dit blog nemen we je mee in het instellen van de conversies voor de meest voorkomende kanalen.

COVID-19 google ads

Belangrijkste signalen in Google Ads

20 mei 2021 Pieter Majoor

Google Ads breidt de inzichten in de belangrijkste signalen uit. Het was al inzichtelijk bij de searchcampagnes met biedstrategie doel-CPA en aantal conversies maximaliseren. Vanaf nu heeft Google dit uitgebreid naar ook de biedstrategieën doel-ROAS en conversiewaarde maximaliseren. Maar wat zijn de belangrijkste signalen? In dit blog gaan we dit onderdeel van het rapport Biedstrategie bij langs.

Google Ads keyword matching

Google Ads Update: wijziging in de Smart Bidding opties

22 april 2021 Arjan Klaassen

Smart bidding bestaat binnen Google Ads momenteel uit vier verschillende geautomatiseerde biedstrategieën. Smart bidding methodes helpen adverteerders hun doelstelling te helpen. Deze doelstelling kan een conversie (Cost per Acquisition) of conversiewaarde (Return on Ad Spend) zijn. Benieuwd wat de aangekondigde wijzigingen voor jou gaan betekenen? Lees dan snel verder.

Google update: Core Web Vitals

16 april 2021 Lennart Moes

Vanaf mei 2021 wordt de nieuw Core Web Vitals update uitgerold. Deze update is gebouwd om te bepalen of webpagina’s aan bezoekers een positieve ervaring bieden. Dit staat geheel los van de informatie waarde die een pagina heeft. Google beoordeelt de gebruikerservaring van een webpagina met name op basis van de zogenaamde ‘Core Web Vitals’. Pagina’s die geen goede gebruikerservaring bieden, gemeten aan de hand van de Core Web Vital statistieken, worden niet zo hoog gerankt als voorheen het geval was. Benieuwd hoe je optimaal voorbereid bent voor deze update en hoe je hier je voordeel uit kunt halen? Lees dan snel verder!

10 weken na de lancering van mijn Traineeship

26 maart 2021 Nynke Pauzenga

Van een bijbaan in een hotel naar een Traineeship Online Marketing; dat is best een verandering! Inmiddels ben ik alweer ruim twee maanden aan de slag bij Rocket Digital en ik vertel graag hoe ik het traineeship tot nu toe heb ervaren.

Instagram Guides: wat zijn het en hoe kan je het inzetten voor jouw bedrijf?

18 maart 2021 Nicole Biesma

Een aantal maanden geleden heeft Instagram zijn gehele lay-out aangepast, maar daar bleef het niet bij. Naast de vernieuwde lay-out, is er ook een nieuwe functie toegevoegd: Instagram Guides. Een tool waarmee je locaties, producten en posts kan bundelen in een gids. In deze blog lees je alles over deze functie én hoe je Instagram Guides in kan zetten voor jouw bedrijf.

 

volg ons op