440 miljoen gratis advertentietegoed voor MKB-bedrijven

14 april 2020

Goed nieuws! Google en Facebook gaan gratis advertentietegoed uitdelen aan haar adverteerders. Financiële support is in deze moeilijke periode voor veel bedrijven zeer welkom. Wil je weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor het advertentietegoed? Lees dan gauw verder!

Google Ads advertentietegoed voor kleine en middelgrote bedrijven

Google stelt ruim 800 miljoen dollar ter beschikking om bedrijven te helpen de uitdagingen als gevolg van de pandemie het hoofd te bieden. Dit schrijft Sundar Pichai, CEO van Google en moederbedrijf Alphabet. $ 340 miljoen hiervan is bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. 

Welke bedrijven komen in aanmerking voor het advertentietegoed? 

MKB-bedrijven die sinds 1 januari 2019 een actief Google Ads account hebben komen in aanmerking voor de advertentietegoeden. 

Wanneer komt het advertentietegoed beschikbaar? 

Adverteerders ontvangen in de komende maanden een melding in hun Google Ads-account met daarin informatie over het advertentietegoed. Google is momenteel druk bezig om de tegoeden te verwerken in Google Ads-accounts. Het kan dus nog enige tijd duren voordat je de melding krijgt!

Tot wanneer zijn de tegoeden geldig?  

Het advertentietegoed kan tot 31 december 2020 op alle Google Ads-platforms (Google Zoeken, Display, YouTube) gebruikt worden. 

Wat is de hoogte van het advertentietegoed?

Hier is nog niets over bekend. Het is nog onduidelijk of elke adverteerder hetzelfde tegoed ontvangt of dat de hoogte van het tegoed afhankelijk is van factoren, zoals bijv. het advertentiebudget van het account. 

Facebook kondigt gratis advertentietegoed aan

Facebook heeft aangekondigd dat 30.000 MKB-bedrijven in meer dan 30 landen advertentie credits kunnen ontvangen. Naast de Verenigde Staten is het voorlopig onduidelijke welke andere 29 landen in aanmerking komen voor de tegoeden. Of Nederland bij deze 30 landen hoort is dus nog maar de vraag. Zodra Facebook met nieuwe informatie komt zullen we deze pagina updaten.    

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor het advertentietegoed van Facebook? 

Om in aanmerking te komen voor de ad credits van Facebook moet je bedrijf:

Wil je op de hoogte blijven van de advertentietegoeden van Google en Facebook? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsflits en ontvang maandelijks een update met onze laatste blogs en updates!

volg ons op