Mobile apps en interstitials nog steeds uitsluiten in AdWords?

30 november 2018

Nog niet zo lang geleden berichtten we al dat de aloude uitsluiting van plaatsingen als adsenseformobileapps.com in de toekomst niet meer werken voor het uitsluiten van apps. Google heeft het inmiddels nog een stukje makkelijker voor ons gemaakt. We kunnen nu enkel nog gehele apparaten uit sluiten.

device opties display

Een goede ontwikkeling, aldus Google, want zo pak je een stuk meer vertoningsvolume. Zijn we nu dan alle controle over app vertoningen kwijt? Gelukkig nog niet.

Op dit moment is het nog op verschillende manieren mogelijk om ervoor te zorgen dat je display advertenties niet in apps vertoond worden. De ene is het gebruik van scripts om mobiele plaatsingen uit te sluiten (reactief) en de ander is het uitsluiten van app categorieën.

Uitsluitingsscript

Er zijn verschillende scripts om op basis van criteria plaatsingen automatisch uit te sluiten. Een simpel script om mobiele plaatsingen uit te sluiten is dat van Frederick Vallaeys. Dit script is erop gericht dat elke plaatsing die een bepaalde tekst (of tekenreeks) bevat uitgesloten wordt. Plaats je daar dus “mobileapp” in, dan zal hij alle apps uit gaan sluiten. Je kan zelf aan de slag gaan met zijn script, maar je kan het voor ingevulde script ook alvast hier downloaden.

AdWords Editor

Binnen de AdWords editor is het mogelijk om mobiele-appcategorieën uit te sluiten. Of deze optie blijft bestaan is niet helemaal duidelijk, maar voor nu kan je daar eenvoudig alle categorieën in één keer uitsluiten.

Ga in de linkerkolom onder zoekwoorden en targeting naar mobiele-appcategorieën.

Adwords editor gebruiken voor uitsluiten apps

Kies vervolgens voor het toevoegen van een uitsluiting en selecteer de stam (All Apps).

alle apps uitsluiten in adwords

Voor nu kunnen we Google’s behoefte om te adverteren in mobiele ads omzeilen. We zijn benieuwd hoe lang het duurt voor ze met de volgende optimalisatie komen. To be continued…

 

volg ons op