Google CSS partner: Comparison Shopping Services

24 augustus 2018

Comparison Shopping Services (CSS)

Note: dit bericht is sinds publicatie op 24 augustus 2018 meermaals geupdate.

Media 2018 heeft Google het partnerprogramma Comparison Shopping Services (CSS) geïntroduceerd. CSS is een partnerprogramma waarbij andere ‘vergelijkers’ meer ruimte krijgen binnen de Google Shopping resultaten.

Aanleiding Comparison Shopping Services

Medio 2017 heeft de Europese Commissie een megaboete van 2,42 miljard euro opgelegd aan Google. Het bedrijf zou de populariteit van onder anderen de prijsvergelijker Google Shopping een voorsprong geven op concurrenten, waardoor andere aanbieders zijn benadeeld.

Het Comparison Shopping Services programma is het antwoord van Google op de uitspraak van de Europese Commissie.

Google CSS partner

Fors financieel voordeel CSS

Het nieuwe partnerprogramma was media 2018 groot nieuws in Google Shopping land. Webshops die hun aanbod via een CSS partner op Google Shopping publiceren kunnen rekenen op een fors financieel voordeel.

Zo wordt er voor Shopping campagnes via een CSS geen CPC-marge van 20 procent in rekening gebracht, waardoor er sprake is van lagere klikprijzen (of een betere concurrentiepositie en meer klikken wanneer CPC-biedingen ongewijzigd blijven).

Daarnaast wordt er een percentage van de gemaakte klikkosten teruggestort in het AdWords account (als klikbudget). Zie hieronder de details.

Kickback regeling t/m oktober 2018

  • Adverteerders die in 30 dagen tijd tussen de €500 – €2.500 uitgaven in Google Shopping, krijgen 20% van de klikkosten teruggestort.
  • Adverteerders die in 30 dagen tijd tussen de €2.500 – €10.000 uitgaven in Google Shopping, krijgen 25% van de klikkosten teruggestort.
  • Adverteerders die in 30 dagen tijd meer dan €10.000 uitgaven in Google Shopping, krijgen 30% van de klikkosten teruggestort. De terugstorting bedraagt maximaal €32.000.

Kickback regeling november & december 2018

  • De kickback eindigt op 31 december 2018. Het vernieuwde incentive programma is dus enkel van toepassing op de maanden november en december 2018.
  • De kickback is verlaagd naar 5%.
  • De kickback wordt niet meer berekent over afgelopen 30 dagen, maar over afgelopen kalendermaand.
  • De maximale terugstorting is verhoogd van 32.000 euro naar 100.000 dollar.

Rocket Digital CSS partner

Om onze klanten te laten profiteren van het forse financiële voordeel van het CSS programma hebben we vanuit Rocket Digital een eigen vergelijkingswebsite gelanceerd: Shophike.nl.

Van medio 2018 tot en met januari 2019 heeft Shophike.nl precies gedaan wat we voor ogen hadden; onze klanten z.s.m. en kosteloos laten profiteren van de financiële voordelen vanuit Google. De snelle aansluiting op de CSS heeft onze klanten duizenden euro’s aan klikkosten bespaard.

Per 1 januari 2019 worden er vanuit Google strengere eisen gesteld aan vergelijkingswebsites. Voor ons wordt het daarmee tijd om het stokje over te dragen. In de afgelopen maanden zijn diverse vergelijkingswebsites – die al vele jaren bestaan – ook een passende oplossing gaan aanbieden voor het CSS programma, kosteloos of tegen een kleine maandelijkse vergoeding.

Heb je vragen over het CSS programma, zoek je een geschikte CSS partner, of wil je meer rendement vanuit Google Shopping? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde berichten

YouTube toont nu Google Tekstadvertenties

Google Shopping advertenties op YouTube

Google Shopping ads Met Google Shopping kunnen we producten promoten door gebruikers uitgebreide informatie te tonen. Aan de hand van zoekopdrachten worden relevante advertenties getoond […]

Adwords scripts 2018

5 Google Ads scripts die je in 2019 gebruikt moet hebben

De vijf Google Ads scripts die je moet proberen Heatmaps Bodaanpassing per uur van de dag Getallen vanaf bestemmingspagina’s in je advertentie gebruiken Automatiseren uitsluitingen […]

volg ons op