Google CSS partner: Comparison Shopping Services

24 augustus 2018

Comparison Shopping Services (CSS)

UPDATE: 5 oktober 2018

Google heeft het partnerprogramma Comparison Shopping Services (CSS) geïntroduceerd. CSS is een partnerprogramma waarbij andere ‘vergelijkers’ meer ruimte krijgen binnen de Google Shopping resultaten.

Om onze klanten te laten profiteren van het forse financiële voordeel van CSS (zie hieronder meer info) hebben we vanuit Rocket Digital een eigen vergelijkingswebsite gelanceerd. Met deze website voldoen we aan alle gestelde eisen vanuit Google en zijn we officieel Comparison Shopping Partner.

Google CSS partner

Fors financieel voordeel CSS

Het nieuwe partnerprogramma is groot nieuws binnen Google Shopping land. Webshops die hun aanbod via een CSS partner op Google Shopping publiceren kunnen rekenen op een fors financieel voordeel.

Zo wordt er voor Shopping campagnes via een CSS geen CPC-marge van 20 procent in rekening gebracht, waardoor er sprake is van lagere klikprijzen (of een betere concurrentiepositie en meer klikken wanneer CPC-biedingen ongewijzigd blijven).

Daarnaast wordt er een percentage van de gemaakte klikkosten teruggestort in het AdWords account (als klikbudget).

Kickback regeling t/m oktober 2018

  • Adverteerders die in 30 dagen tijd tussen de €500 – €2.500 uitgaven in Google Shopping, krijgen 20% van de klikkosten teruggestort.
  • Adverteerders die in 30 dagen tijd tussen de €2.500 – €10.000 uitgaven in Google Shopping, krijgen 25% van de klikkosten teruggestort.
  • Adverteerders die in 30 dagen tijd meer dan €10.000 uitgaven in Google Shopping, krijgen 30% van de klikkosten teruggestort. De terugstorting bedraagt maximaal €32.000.

Kickback regeling november & december 2018

  • De kickback eindigt op 31 december 2018. Het vernieuwde incentive programma is dus enkel van toepassing op de maanden november en december 2018.
  • De kickback is verlaagd naar 5%.
  • De kickback wordt niet meer berekent over afgelopen 30 dagen, maar over afgelopen kalendermaand.
  • De maximale terugstorting is verhoogd van 32.000 euro naar 100.000 dollar.

Aanleiding Comparison Shopping Services

Medio 2017 heeft de Europese Commissie een megaboete van 2,42 miljard euro opgelegd. Google zou de populariteit van onder anderen de prijsvergelijker Google Shopping een voorsprong geven op concurrenten, waardoor andere aanbieders zijn benadeeld. Het Comparison Shopping Services programma is het antwoord van Google op de uitspraak van de Europese Commissie.

Ook adverteren via een Google Shopping CSS?

Onze Google Shopping opdrachtgevers zijn overgezet op onze Google CSS partner website. Wil je ook adverteren via ons CSS en maximaal profiteren van de kickback en 20% CPC voordeel? Neem contact met ons op.

Gerelateerde berichten

Nieuw advertentieformat Google Ads

Optimaal presteren met responsieve zoekadvertenties

Maar wat zijn responsieve zoekadvertenties dan? Bij responsieve zoekadvertenties geef je geen gehele advertenties meer op zoals je van oudsher gewend bent. Wat je wel […]

google shopping regels voor merchant center

Google Shopping feed optimaliseren in het Merchant Center

Waar begin je met het optimaliseren van je shopping feed? Voordat je begint met het optimaliseren van titels, beschrijvingen etc. is het prettig om de […]