Gesloten bèta: Search Console Insights

20 augustus 2020

Contentmarketeers opgelet! Er circuleren honderden programma’s en tools rond die je vertellen hoe je je content kunt optimaliseren. Maar vertellen ze allemaal hetzelfde? Gebruiken ze allemaal gelijke data? Wij weten het ook niet. Wat we wel weten, is dat Google bezig is met iets nieuws. Search Console Insights is momenteel een gesloten bèta en richt zich op inzicht in de prestaties van content. Onze glazen bol is stuk, maar we verwachten er veel van!

Ondanks dat het een gesloten bèta is, delen we graag de kennis tot zover. Deze nieuwe functionaliteit is alleen beschikbaar als je hiervoor een officiële melding van Google hebt gekregen. Heb je deze niet gekregen? Niet getreurd. Op den duur moet deze functie beschikbaar zijn voor meer gebruikers en tegelijk voor meer sites. Vanuit Google volgt hierover later meer nieuws.

Wat is Search Console Insights?

Deze nieuwe functie is bedoeld voor contentmakers. Google wil meer informatie geven waarmee onderbouwde beslissingen kunnen worden genomen om content te optimaliseren.

Search Console Insights gaat je helpen bij het vinden van antwoorden op de volgende vragen:

  1. Welke content presteert het beste?
  2. Hoe presteert mijn nieuwe content?
  3. Hoe wordt mijn content gevonden op het internet?
  4. Wat zijn de populairste zoekopdrachten voor mijn website op Google Zoeken?
  5. Welke sites en artikelen linken naar mijn content en zijn er nieuwe links verkregen?

Relevante vragen met een grondig antwoord. Google combineert data van Search Console én Google Analytics om nieuwe inzichten te geven.

Straks weet je exact welke content het beste aanspreekt bij jouw doelgroep. Dus, Search Console Insights. Precies waar we behoefte aan hebben!

Search Console Insights
Search Console Insights

Feedback voor Google

Deze nieuwe functionaliteit is nog in ontwikkelen. Google vraagt daarom gebruikers om feedback (positief en opbouwend) te geven. Dit kan via de feedbacklink boven- en onderaan in de bèta.

Maar niet alleen Google is benieuwd wat jullie ervan vinden. Rocket Digital ook!

Heb je vragen of wil je ergens met een paar ogen extra naar kijken? Neem gerust contact met ons op!

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsflits en ontvang maandelijks een update met onze laatste blogs en updates!

volg ons op