Google Ads-data importeren naar Spreadsheets

9 november 2020

Vaak deden we het met een omweg, vaak kostte het meer moeite dan nodig. Google heeft naar ons geluisterd. Ze hebben een nieuwe add-on gelanceerd voor Google Spreadsheet waarmee gemakkelijk data uit Google Ads geïmporteerd kan worden.

Op 30 oktober 2020 kondigt Google aan dat ze adverteerders gaan helpen. Nog meer dan altijd. Ze hebben van veel online marketeers feedback gekregen dat er (te) veel handmatig werk om de hoek komt kijken, zodra we Google Ads-data willen importeren naar Google Spreadsheets.

Google heeft een nieuwe add-on gemaakt voor Spreadsheets. Deze nieuwe add-on maakt het gemakkelijker om gegevens vanuit het advertentieplatform te importeren en daarmee aan de slag te gaan. Een mooie tijdsbesparing om meer tijd in de analyse te kunnen steken. Win win!

Wat kan ik ermee?

Met de nieuwe add-on kun je:

Nieuwe add-on toevoegen

Het toevoegen van deze nieuwe add-on is, net als het gebruik ervan, erg simpel. Navigeer in een Google Spreadsheet-bestand naar Add-ons en vervolgens naar Add-ons toevoegen. De nieuwe add-on is vervolgens te installeren in de Google Workspace Marketplace onder de naam Google Ads. Simple as that!

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen? Of ben je benieuwd naar de voordelen van Google Ads uitbesteden? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via ons contactformulier of via 050 700 15 35.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsflits en ontvang maandelijks een update met onze laatste blogs en updates!

volg ons op