Google+ stopt definitief

4 februari 2019

Google+-gebruikers ontvingen gisteren een mailtje: Google+ wordt definitief uit de lucht gehaald. Vanaf vandaag kunnen er geen nieuwe accounts en/of pagina’s meer worden aangemaakt. Na 2 april 2019 bestaan persoonlijke Google+-accounts niet meer. De reden: het wordt weinig gebruikt. En omdat “het moeilijk is te zorgen dat Google+ een product blijft dat voldoet aan de verwachtingen van consumenten”, aldus Google.

Google+-gebruikers, bedankt!

Team Google+ bedankt de gebruikers.

Bij Team Google+ willen we je allemaal hartelijk bedanken dat je eraan hebt bijgedragen Google+ zo speciaal te maken. We zijn erg dankbaar voor de getalenteerde groep kunstenaars, communitymakers en denkers die in Google+ een thuis vonden. Google+ zou niet hetzelfde zijn geweest zonder jouw passie en toewijding.

Maar het besluit staat vast. Op 2 april 2019 worden Google+ account en eventuele Google+ pagina’s beëindigd.

Download je content

Google begint op 2 april met het verwijderen van content uit Google+ accounts voor consumenten. Inclusief foto’s en video’s. Je kunt je content downloaden en opslaan. Doe dit vóór april 2019. Foto’s en video’s waarvan een back-up staat in Google Foto’s worden niet verwijderd.

Wil je meer informatie? Google heeft een lijst opgesteld met veelgestelde vragen omtrent de beëindiging van Google+.

Meer online marketing nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsflits en ontvang maandelijks een update met onze laatste blogs en updates!