Google+ stopt definitief

4 februari 2019

Google+-gebruikers ontvingen gisteren een mailtje: Google+ wordt definitief uit de lucht gehaald. Vanaf vandaag kunnen er geen nieuwe accounts en/of pagina’s meer worden aangemaakt. Na 2 april 2019 bestaan persoonlijke Google+-accounts niet meer. De reden: het wordt weinig gebruikt. En omdat “het moeilijk is te zorgen dat Google+ een product blijft dat voldoet aan de verwachtingen van consumenten”, aldus Google.

Google+-gebruikers, bedankt!

Team Google+ bedankt de gebruikers.

Bij Team Google+ willen we je allemaal hartelijk bedanken dat je eraan hebt bijgedragen Google+ zo speciaal te maken. We zijn erg dankbaar voor de getalenteerde groep kunstenaars, communitymakers en denkers die in Google+ een thuis vonden. Google+ zou niet hetzelfde zijn geweest zonder jouw passie en toewijding.

Maar het besluit staat vast. Op 2 april 2019 worden Google+ account en eventuele Google+ pagina’s beëindigd.

Download je content

Google begint op 2 april met het verwijderen van content uit Google+ accounts voor consumenten. Inclusief foto’s en video’s. Je kunt je content downloaden en opslaan. Doe dit vóór april 2019. Foto’s en video’s waarvan een back-up staat in Google Foto’s worden niet verwijderd.

Wil je meer informatie? Google heeft een lijst opgesteld met veelgestelde vragen omtrent de beëindiging van Google+.

Meer online marketing nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief