Google Shopping advertenties op YouTube

16 mei 2019

Je verwacht het niet! Google kondigt de komst van meer advertenties aan. Binnenkort kunnen Google Shopping advertenties weergegeven worden op YouTube en Google Discover. Belangrijke kanalen in het winkeltraject van potentiële klanten vandaag de dag.

Google Shopping ads


Met Google Shopping kunnen we producten promoten door gebruikers uitgebreide informatie te tonen. Aan de hand van zoekopdrachten worden relevante advertenties getoond met afbeeldingen, prijzen, de naam van de adverteerder.

Google Shopping advertenties
Google Shopping advertenties

Vanaf de week van 15 juli 2019 kunnen Shopping-advertenties ingezet worden op YouTube en Google Discover. Zowel Shopping-productadvertenties als Shopping-showcaseadvertenties komen hiervoor in aanmerking. Gegevens voor Shopping-advertenties die worden weergegeven via YouTube en Google Discover worden gerapporteerd via het Google Display Netwerk.

NB: als je Shopping-campagne ingeschakeld is voor zoekpartners, worden je advertenties automatisch vertoond op YouTube en Discover. Wil je je hiervoor afmelden? Dan kun je ‘YouTube en Discover in het Display Netwerk’ deselecteren bij de campagnenetwerkselectie. De afmeldoptie komt beschikbaar in de week van 17 juni 2019.

Google Discover?

Google Discover (voorheen Google Feed) zijn kaarten met nieuws die in je Google-app verschijnen. Aan de hand van informatie uit je apparaat en je Google-account, je locatie en je web-activiteit krijg je gepersonaliseerde artikelen voorgeschoteld.

Google Discover

Op de hoogte blijven?

Wij hebben geen fancy-pancy app, maar wel een hele goede nieuwsbrief. Wil je op de hoogte blijven van het laatste online marketing nieuws? Schrijf je dan in!Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsflits en ontvang maandelijks een update met onze laatste blogs en updates!