Google update: Core Web Vitals

16 april 2021

Vanaf mei 2021 wordt de nieuw Core Web Vitals update uitgerold. Deze update is gebouwd om te bepalen of webpagina’s aan bezoekers een positieve ervaring bieden. Dit staat geheel los van de informatie waarde die een pagina heeft. Google beoordeelt de gebruikerservaring van een webpagina met name op basis van de zogenaamde ‘Core Web Vitals’. Pagina’s die geen goede gebruikerservaring bieden, gemeten aan de hand van de Core Web Vital statistieken, worden niet zo hoog gerankt als voorheen het geval was. Benieuwd hoe je optimaal voorbereid bent voor deze update en hoe je hier je voordeel uit kunt halen? Lees dan snel verder!

Hoe meet Google gebruikerservaring?

Google definieert page experience als “aspecten die meten hoe gebruikers een webpagina ervaren buiten de pure informatiewaarde van die pagina om.” Naast de huidige factoren worden er een aantal nieuwe elementen toegevoegd, de Core Web Vitals. 

The Page Experience Update & Core Web Vitals: What You Need To Know

Core Web Vitals Factoren

De Core Web Vitals zijn de graadmeters van Google om te bepalen of een website een positieve ervaring biedt. Dit staat geheel los van de informatieve waarde die een pagina heeft. De Core Vital factoren zijn verdeeld in drie statistieken:

core-web-vitals-lcp
core-web-vitals-fid
core-web-vitals-cls

Overige Page Experience Factoren

Naast de Core Web Vitals factoren zijn er nog een aantal overige factoren die bijdragen aan de page experience.

Voorbereiding

Om je goed voor te bereiden op deze update is het belangrijk dat je een uitgebreide website audit maakt van alle pagina’s om te bepalen waar ruimte voor verbetering is. Onderstaande tools kunnen je hierbij helpen.

Ga jij aan de slag met het verbeteren van de gebruikerservaring van je websitebezoekers? Of kan jij hierbij goed wat hulp gebruiken? Laat het ons weten!

Op de hoogte blijven van alle online marketing ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsflits en ontvang maandelijks een update met onze laatste blogs en updates!

volg ons op