Gratis bèta: YouTube Video Builder

16 april 2020

In de huidige wereld waarin veel bedrijven te weinig tijd en onvoldoende middelen hebben, heeft Google iets nieuws uitgebracht. Een gratis bèta. YouTube Video Builder. Een krachtige tool waarin relatief eenvoudig advertentiemateriaal gemaakt kan worden van 6, 15 of 16 seconden. Waarom is dit handig? Hoe kunnen we het gebruiken? En belangrijker; hoe krijgen we toegang tot deze bèta? Lees snel verder!

Voordat we kunnen starten

We hebben toegang nodig tot de bèta. Hier kun je toegang vragen om gebruik te kunnen maken van de YouTube Video Builder. Het formulier vul je in met je e-mailadres welke is gekoppeld aan het Google Ads-account én het klant-ID (aanbevolen). De meeste aanvragen worden opgepakt binnen vijf werkdagen. Als je al contact hebt met een Google-medewerker, vraag dan toegang via hem/haar.

Zodra de aanvraag is verwerkt en je hebt toegang gekregen, dan kun je aan de slag met de Video Builder.

Wat kunnen we maken?

Deze nieuwe tool van Google is in het leven geroepen om snel en gemakkelijk videoadvertenties te creëren. Zeker in de huidige ‘anderhalve-meter-samenleving’ zijn persoonlijke shoots een uitdaging geworden.

Met de Video Builder kunnen bedrijven een animerende video maken van statische items, zoals tekst, logo’s en afbeeldingen. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van de gratis audiobibliotheek van YouTube. Op basis van je doelstellingen en bedrijfsstijl kun je kiezen uit lay-outs, kleuren, effecten en lettertypes. Zo kun je de video op basis van een bestaande lay-out toch volledig eigen maken.

Aanvullende vereisten:

Het zal je wellicht verbazen wat je kunt maken in een paar minuten. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe het werkt!

Goed om rekening mee te houden; het is een bèta. Er kunnen binnenkort functies worden verwijderd óf nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd.

De voordelen van de Video Builder

Al met al, een uitstekende tool voor eenvoudige creatie van een goed(kope) videoadvertentie. Vraag snel toegang tot deze gratis bèta en ga aan de slag!

Mocht je willen sparren over ideeën, dan zijn we gewoon bereikbaar!

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsflits en ontvang maandelijks een update met onze laatste blogs en updates!

volg ons op