Nu live: 3D-afbeeldingen & AR in mobiel zoeken!

2 maart 2020

Vorig jaar tijdens Google I/O werd het aangekondigd en Google heeft zelf al enkele tests gedraaid, maar inmiddels wordt het ook ingezet door de eerste e-commerce partijen! We hebben het over 3D-afbeeldingen van producten, gecombineerd met AR in mobiel zoeken.

Meer weten? Lees verder!

Google blijft bezig met het uitbreiden van de diensten, vooral mobiel lijkt erg in trek. Met deze nieuwe functie kunnen e-commerce bedrijven 3D-afbeeldingen van haar producten toevoegen aan de website. Deze kunnen Google-gebruikers vervolgens in mobiel zoeken bekijken. Augmented Reality maakt het mogelijk dat de producten in de ruimte waar je bent geprojecteerd worden. Een toevoeging in het aankoopproces.

Augmented Reality

Augmented Reality, ook wel bekend als AR, biedt de mogelijkheid om een digitaal beeld over de werkelijkheid heen te leggen. In het dagelijks leven wordt hiervoor vaak een smartphone gebruikt, waarbij extra informatie (vaak in de vorm van beeld) aan de werkelijke omgeving wordt vertoond.

Een bekend voorbeeld hiervan is de app Pokémon Go. Door middel van de camera van de smartphone wordt de omgeving in kaart gebracht, middels de app zijn Pokémons dus ‘op straat’ zichtbaar. Een flink aantal andere apps gebruiken ook de functie AR, bijvoorbeeld Ikea die nieuwe meubels kan tonen in de woonkamer.

 Augmented Reality & Pokémon Go
Augmented Reality & Pokémon Go

Burberry gaat viraal

Pioneer Burberry neemt de leiding en heeft als eerste e-commerce partij 3D-afbeeldingen in combinatie met AR toegevoegd aan haar website. Hierdoor kun je direct bij Google-zoekresultaten de 3D-objecten bekijken. Maar hoe gaat deze nieuwe functie nou in zijn werk?

Weergeven in 3D

Wanneer een organisch zoekresultaat op mobiel beschikt over een 3D-afbeelding, dan staat er bij het zoekresultaat ‘Weergeven in 3D’. Klik erop en de camera wordt automatisch geopend. Vervolgens wordt het product in de omgeving geplaatst. Zo staat een Burberry tas op het kantoor van Rocket Digital:

3D-afbeeldingen in Google mobiel zoeken
3D-afbeeldingen in Google mobiel zoeken

Gaaf hè!

Verder is er de functie om het product, de 3D-afbeelding, te bekijken zonder omgeving. Hierbij kan er worden ingezoomd en 360-graden worden ronddraaien. Het 3D-object kan van alle kanten bekeken worden, zodat de potentiële koper het product beter kan beoordelen dan bij enkel 2D-afbeeldingen.

Wil je dit zelf testen? Zoek de knop ‘Weergeven in 3D’ via deze link.

Help jouw bezoekers

Implementeer dit snel om jouw bezoekers een weloverwogen keuze te laten maken. Hoe meer informatie je bezoekers geeft, hoe waarschijnlijker het is dat ze blij zullen zijn met de aankoop. Zie dit daarom als een kans en pak deze om een voorsprong te nemen op de concurrentie!

Dit wil jij ook!

Via een markup maakt Google het mogelijk om 3D-afbeeldingen toe te voegen aan een pagina. Lees hier meer over AR-snippet.

Voor nu wachten we op meer voorbeelden van deze toffe update! Heb je iets gevonden? Laat het ons weten!

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsflits en ontvang maandelijks een update met onze laatste blogs en updates!

volg ons op