Google Search Console update: URL-inspectietool

18 januari 2019

Google Search Console heeft een kleine uitbreiding gedaan binnen de URL-inspectietool. De URL-inspectietool toont nu van een specifieke URL de http-responscode, geladen bronnen, JavaScript-uitvoer en een screenshot van de pagina zoals de Googlebot deze ziet. In dit blog zetten we de nieuwe functies voor je op een rij.

Wat is de URL-inspectietool?

Met de URL-inspectietool kan je zien hoe Google een specifieke pagina van je website heeft geïndexeerd. De tool laat zien of de Googlebot tegen crawl- of indexatieproblemen aanloopt.

Je krijgt antwoord op vragen als:

De URL-inspectietool bevat vijf functies:

Wat zijn de nieuwste snufjes in de URL-inspectietool?

Screenshot

Een van de nieuwe functies is dat je een screenshot kan bekijken van de weergegeven pagina zoals Googlebot deze ziet. Dit geldt voor de live URL en niet voor de geïndexeerde URL.

Klik op de link ‘live URL testen’ en klik vervolgens op ‘geteste pagina bekijken’ en klik op Screenshot om de weergegeven pagina te bekijken.

Paginabronnen

Een andere nieuwe functie is de lijst met paginabronnen. Hier zie je welke paginabronnen wel en niet kunnen worden geladen door de Googlebot. Je kan de Paginabronnen vinden onder de link ‘Meer informatie’.

HTTP-responscodes

Onder de link ‘Meer informatie’ zie je wat de HTTP-reactie is van een specifieke pagina.

JavaScript

Naast de HTTP-reactie en de paginabronnen zie je onder de link ‘Meer informatie’ ook of er JavaScript-consoleberichten zijn. Hier staan errors gerelateerd aan JavaScript die het weergeven van de website nadelig kunnen beïnvloeden.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom online marketing? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn, Twitter of Instagram!

Het laatste online marketing nieuws direct in je inbox? Schrijf je dan hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

 

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsflits en ontvang maandelijks een update met onze laatste blogs en updates!

volg ons op