Spotify advertising: een unieke vorm van adverteren!

1 december 2021

Sinds kort is het mogelijk om lokaal te adverteren op Spotify, met een laag budget! Waar het voorheen echt een medium was voor grote, landelijke partijen, biedt Spotify nu nieuwe advertentiemogelijkheden aan. Zo kan je op Spotify al adverteren vanaf €250 per campagne. Met meer dan drie miljoen Spotify gebruikers in Nederland, is het voor veel bedrijven zeker een potentieel interessant kanaal om op te gaan adverteren. 

Ook adverteren op Spotify?

 • Landelijk of zeer regionaal targeten.

 

 • Targeting op interesses, context en muziekgenres.

 

 • Uitgebreid inzicht in resultaat.

 

 • Laat een vrijblijvend Spotify media plan uitwerken!

Neem vrijblijvend contact op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom adverteren op Spotify?

Streamingdiensten winnen steeds meer terrein van de traditionele radio. We luisteren meer dan 2 uur per dag naar Spotify, bijvoorbeeld tijdens het fietsen, in de auto, tijdens werktijd, het sporten en koken. Het is een unieke vorm van advertising. Je kunt namelijk jouw doelgroep bereiken zonder dat ze naar hun scherm hoeven te kijken, waar andere mediums dit niet kunnen. Dit maakt Spotify een interessant kanaal om toe te voegen aan je online strategie. Daarnaast biedt Spotify unieke en uitgebreide targeting opties, zoals specifieke momenten, muziekgenres, interesses en demografische gegevens. 

Advertenties worden getoond aan gebruikers met een gratis account. Deze groep bestaat uit 39% van de totale gebruikers in Nederland.

Targeting mogelijkheden voor het adverteren op Spotify

Voor het inrichten van de Spotify campagne bestaan er ten eerste een aantal demografische targeting mogelijkheden, namelijk:

 • Geslacht
 • Leeftijd
 • Locatie

Op het gebied van targeting op leeftijdscategorie, kun je één of meerdere van de volgende categorieën kiezen.

De locatie targeting is erg uitgebreid op Spotify. Naast dat je op land of provincie kunt targeten, kan dit ook op basis van plaats of postcodes. Wil je alleen in een specifieke omgeving adverteren? Dan kan dit dus interessant voor je bedrijf zijn.

Daarnaast worden er een aantal additionele targeting mogelijkheden aangeboden. Het is niet verplicht om één van deze targeting opties te gebruiken, maar het kan wel interessant zijn:

 • Interesses: Er zijn verschillende categorieën die je kunt kiezen, zoals DIY, geschiedenis of sport en recreatie. Deze doelgroepen zijn gebaseerd op het type podcast of playlist wat een gebruiker veel luistert.
 • Real-time context: Wat is de gebruiker op dit moment aan het doen? Dit zijn categorieën zoals koken, gamen of sporten. Is de gebruiker op dit moment naar een work-out playlist aan het luisteren? Dan is de kans groot dat hij/zij aan het sporten is.
 • Muziekgenres: Targeting gebaseerd op de muziekgenres waar een gebruiker vaak naar luistert.

Verschillende soorten advertenties

Er kunnen zowel audio als video campagnes ingezet worden op Spotify. Het doel en de insteek van deze campagnes zijn verschillend.

Spotify audio campagne

Een audio campagne duurt maximaal 30 seconden. Deze advertenties kunnen beluisterd worden tijdens een reclame onderbreking bij de gratis Spotify accounts. Op deze manier kun je bereik en brand awareness creëren. 

Heb je zelf geen mogelijkheid om een kwalitatief audiobestand op te nemen? Dan kun je dit (gratis!) laten doen door Spotify. Bij het inrichten van je campagne kun je aangeven dat je dit wilt uitbesteden aan Spotify. Vervolgens kun je een type stem (man/vrouw, jong/oud) kiezen, een script meegeven en instructies voor het inspreken van de audio. Ook de achtergrondmuziek is zelf te kiezen. Spotify levert vervolgens binnen 24 uur een volledig gemixt audiobestand op.

Spotify video campagne

Wil je meer verkeer naar je website leiden? Dan is een videocampagne wellicht interessanter. Deze advertentie wordt alleen getoond als gebruikers actief zijn in de app. Dit kan één keer per vijf minuten voorkomen.

Wil je aan de slag met adverteren op Spotify?

Wellicht is Spotify ook een interessant kanaal voor jouw bedrijf om op te gaan adverteren. Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via ons contactformulier of via 050 700 1535.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsflits en ontvang maandelijks een update met onze laatste blogs en updates!

volg ons op