Vakantiegeld uitkering – hoe speel je hier op in?

8 juni 2018

Voor velen een moment om naar uit te kijken: de uitkering van het vakantiegeld. Zo om en nabij 8% bovenop je bruto jaarsalaris. Hatseflats! Voor ons online marketeers minstens zo interessant. Hoewel het koopgedrag van je doelgroep op lange termijn niet perse zal veranderen, is er natuurlijk wel een behoorlijke plotselinge toename in koopkracht.

En dat biedt leuke kansen om op in te spelen met je online marketing campagne. Daarnaast wordt hier doorgaans minder fors op in gezet dan op verjaardagen (met name e-mail marketing) en andere commerciële dagen zoals moederdag of Valentijnsdag. Hierdoor kun je er dus uit springen!

Een aantal bedrijven zetten hier slim op in met leuke acties. Zo vind je bijvoorbeeld op Vakantie Dealz een overzicht van actuele vakantiegeld-acties van verschillende aanbieders zoals, TUI, Corendon, Vliegtickets.nl en Sunweb. Bovendien speelt Corendon hier ook leuk op in met search advertising:

Corendon speelt in op vakantiegeld met search advertising

Maar ook Mediamarkt had een grootschalige Vakantie Gekte campagne – zowel online als offline -, met de boodschap dat de beste bestemmingen voor je vakantiegeld de aanbiedingen van de MediaMarkt zijn.

Mediamarkt Vakantiegekte 2018

Mediamarkt Vakantiegeld campagne 2018

“Aan het begin van de lente voel je ze al: die eerste vakantiekriebels. En wanneer het vakantiegeld binnen is, worden de kriebels alleen maar erger. Daarom heerst er weer Vakantiegekte bij MediaMarkt! Zoek je een mooie gadget – een actioncam om je vakantie vast te leggen, een tablet voor entertainment of wil je nu eindelijk die oude wasmachine of stofzuiger vervangen? Wij hebben een heleboel spectaculaire aanbiedingen voor jou om de zomervakantie goed in te luiden. MediaMarkt, de betere bestemming voor je vakantiegeld!”

Maar ook voor dienstverlenende partijen is de bekende uitkering een goed inhaak moment. Zo ontving ik bijvoorbeeld onderstaande e-mail van de Rabobank.

E-mail marketing Rabobank

E-mail marketing vakantiegeld Rabobank

De ING gaat zelfs nog een stukje verder, met een speciaal ingerichte landingspagina om je te stimuleren je vakantiegeld op de spaarrekening te zetten.

ING webpagina vakantiegeld

ING webpagina vakantiegeld

De meeste mensen hebben het al een week of twee op hun rekening staan, sommigen hebben het nog te goed (uiterlijk eind juni). Nog niet te laat om op in te haken dus! Heb je een leuk idee? Of wil je even sparren? Laat het ons weten!

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsflits en ontvang maandelijks een update met onze laatste blogs en updates!

volg ons op