Groningen Airport Eelde

Sinds 2016 werken we samen met Groningen Airport Eelde, het vliegveld van Noord-Nederland. Groningen Airport Eelde is de luchthaven voor de regio, maar ook van de regio. De luchthaven ziet het als haar taak om de regio optimaal te faciliteren – economisch, infrastructureel en maatschappelijk. Met een legio aan mogelijkheden voor (zakelijk) Noord-Nederland is het vliegveld de spil in de economische ontwikkeling van het Noorden. Wij zijn dan ook ontzettend trots op deze samenwerking!

Lizette van Dijken, Marketing & Communicatie Executive, over Rocket Digital:

“Samen met Rocket Digital hebben we grote stappen gemaakt in onze online marketing. Het aantal maandelijkse website bezoekers is nog nooit zo hoog geweest! Ook de bekendheid van onze bestemmingen en de luchthaven is sterk verbeterd.”

”Rocket Digital beschikt over de juiste kennis om onze (online) doelen te behalen. Het contact verloopt erg prettig en ze zijn erg betrokken bij alle ontwikkelingen rondom de luchthaven. De lijnen zijn kort, hierdoor kunnen zij tevens veel flexibiliteit bieden, iets wat in de reisbranche nodig is!”

Over Groningen Airport Eelde

Al ruim driekwart eeuw is Groningen Airport Eelde in begrip in Noord-Nederland. In 1927 benadert oud-wethouder Hayo Hindriks van de gemeente Eelde KLM. Hij wist dat de KLM graag een luchtverbinding tussen Rotterdam, Amsterdam en Groningen zou willen realiseren. Een jaar later gaat de gemeenteraad akkoord, er wordt een weiland van zo’n 12ha aangewezen als vliegveld.

Vanaf 1931 vinden er passagiersvluchten plaats van en naar Eelde, de toestellen landden toen soms gewoon tussen de schapen! Vandaag de dag mag Groningen Airport Eelde zich een internationale luchthaven noemen waar vele vakantiegangers en zakelijk reizigers hun vlucht met veel plezier beginnen of eindigen.

Inmiddels kiezen elk jaar zo’n 200.000 passagiers om via Groningen Airport Eelde naar of van hun bestemming te reizen. Deze passagiers kiezen voor Groningen Airport Eelde voor het gemak en comfort. De luchthaven is goed bereikbaar, dichtbij en je parkeert voor de deur. De terminal is overzichtelijk en je hoeft maar kort van te voren aanwezig te zijn. Zo begin je ontspannen aan je vakantie of reis!

Zonnepark

Wat Groningen Airport Eelde extra bijzonder maakt is de start van een uniek project. Een zonnepark op het middenterrein van de luchthaven: tussen start- en taxibaan en het platform. In totaal 63.196 zonnepanelen, die een totaal vermogen van 21,9 MW leveren. Hiervan kunnen ongeveer 6.200 huishoudens van stroom worden voorzien. Daarnaast komt er een overkapte doorgang vanaf de terminal naar het platform waar de vliegtuigen staan opgesteld. Hierop worden zonnepanelen geplaatst waarmee de luchthaven haar eigen stroom op gaat wekken en zelfvoorzienend wordt in haar elektriciteitsverbruik.

Zonnepark Groningen Airport Eelde

Online Marketing

De focus ligt op de (potentiële) reiziger. Dat kan een zakelijke reiziger zijn of een leisure passagier, zowel uitgaand als inkomend. De luchthaven onderscheidt diverse klantprofielen, die allen met verschillende communicatie(-middelen) bereikt worden. Zo wordt er bijvoorbeeld sterk ingezet op het Google zoeknetwerk en het Google Display Netwerk. Daarnaast zijn ze actief op social media zoals Facebook en LinkedIn. Ook zijn we onlangs gestart met videomarketing. Alles afgestemd op de verschillende doelgroepen om deze zo goed mogelijk te bereiken.

Een uitdaging voor Groningen Airport Eelde is dat hoewel ze elke dag bezig is om het bestemmingenaanbod te optimaliseren, de luchthaven niet zelf rechtstreeks tickets verkoopt aan de doelgroep. Uiteindelijk is de doelgroep dus een klant van de airlines of de touroperator. De luchthaven is echter wel degene die deze doelgroep moet bereiken en moet weten te enthousiasmeren voor het vertrek vanaf Groningen Airport Eelde. Om de reiziger zo goed mogelijk te kunnen bedienen, heeft de luchthaven speciaal een zoek & boek module ontwikkeld. Zo kunnen vliegtickets eenvoudig en snel geboekt worden op haar eigen website.

Ticket site Groningen Airport Eelde

Voor de optimalisatie van het bestemmingenaanbod communiceren ze veelvuldig met airlines en touroperators. Maar met hun (online) marketinginspanningen willen ze ook de (potentiële) passagier bereiken. Zowel offline als online moet Groningen Airport Eelde optimaal zichtbaar zijn. Door middel van goed ingerichte campagnes laten ze zien dat ze ook vanaf Groningen Airport Eelde kunnen vertrekken in plaats van bijvoorbeeld Amsterdam of Düsseldorf.

“Samen met Rocket Digital hebben we diverse doelgroepen geïdentificeerd die we nu met verschillende typen communicatie willen informeren over de mogelijkheden.”

Ingang Groningen Airport Eelde
volg ons op