Cases

Simian (Reclameland)

Van 0 naar 20 miljoen euro omzet in tien jaar tijd

Groeien als een raket. Als dat voor één bedrijf van toepassing is dan is het Simian uit Westerbroek. De cijfers zijn indrukwekkend: van de oprichter Wouter Haan en één stagiair naar ruim 110 medewerkers. En dat in 10 jaar tijd. En van een kleine bovenverdieping naar een groot pand met een vloeroppervlak van ruim 10.000 m2. Simian, moederbedrijf van Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone, handelt dagelijks meer dan duizend orders af en bedient zo’n 300.000 klanten.

Simian productie

Online Marketing Simian

Sinds december 2013 is Rocket Digital online marketing partner van Simian. In 2014 – het eerste volle jaar van de samenwerking – is er veel tijd geïnvesteerd in het herstructureren van de Google AdWords campagnes, het verbeteren van de posities op goed-converterende zoekwoorden, het optuigen van Bing Ads campagnes en het elimineren van onnodige kosten. Het resulteerde in een omzetgroei van 51%. De omzetgroei houdt tot de dag van vandaag aan en de ambities zijn groot: “In 2018 groeien we door naar 150 medewerkers”.

De groei van Simian is indrukwekkend. Vandaag de dag is de omzet gestegen naar ruim 20 miljoen euro per jaar. Wij zijn uiteraard erg trots op de bijdrage die wij hierin kunnen leveren.

Gerwin Verdonk, manager Simian:

“Sinds 2014 werken we samen met Rocket Digital, voorheen in2search. Vanaf het begin hebben we één vast contactpersoon en ontvangen we wekelijks analyses van onze online advertising resultaten. De lijnen zijn kort en het contact met de specialisten van Rocket Digital ervaren we als zeer prettig.”

Uitbreiding online marketingteam

Online advertising is vandaag de dag verantwoordelijk voor een groot deel van de totale omzet. Reden voor Simian om ook een interne SEA specialist aan te trekken. Rocket Digital heeft een groot deel van het SEA opleidingstraject verzorgd, onder anderen met een Google Ads cursus en Google Analytics cursus. Daarnaast trekken we samen op om de campagnes verder te laten groeien.

Gerwin Verdonk, manager Simian:

“Sinds de overname van de twee drukwerksites Drukland.nl en Flyerzone en daarmee de enorme groei hebben we een eigen SEA-specialist in huis. Elke maandag is ze bij Rocket Digital voor overleg. Als we verderop in de week vragen hebben, kunnen we Rocket Digital altijd benaderen. Het fijne aan de mensen daar is dat iedereen zijn eigen specialisme heeft en ze met elke vraag kunnen helpen. We zijn enorm blij met ze!”

Productielocatie van 10.000 m2

Simian drukt alles zelf. Het is de enige online drukkerij met een geheel eigen productielocatie. Omdat ze alles onder één dak hebben, houden ze volledige controle over de bestellingen en worden alle bestellingen op maat gemaakt. Het uitgebreide productassortiment in combinatie met de service en de bereikbaarheid maakt Simian sterk. Zo is het bedrijf telefonisch bereikbaar tot 22.00 uur, is het op zondag geopend en is er de mogelijkheid om het drukwerk de volgende dag al geleverd te krijgen.

SIMIAN kantoor

Automatisering is het sleutelwoord voor Simian. Er wordt continu gewerkt aan het zo efficiënt mogelijk inrichten van het (online) bestelproces. Van het binnenkomen van een bestelling tot het verlaten van de productiehal. Elke bestelling wordt voorzien van een barcode die door de verschillende afdelingen wordt gescand. Zo zijn de gegevens van de order altijd inzichtelijk, wat ten goede komt aan de efficiëntie.

Simian is ambitieus en resultaatgericht, groeit als raket en de mensen zijn open en oprecht. Dat “past ons goed”. We zijn dan ook trots op deze mooie samenwerking. Meer weten over onze referenties of werkwijze? Neem gerust contact op!

volg ons op