TrainMore

TrainMore is voor ons niet alleen die toffe sportschool op 23 prachtige en centrale locaties in Nederland. Het heeft ook gave advertentieaccounts, een goede sfeer in de samenwerking en bovenal hele mooie resultaten!

De uitdagingen

Naast het beheer van Google Ads, kregen we al gauw de vraag of we ook eens wilden meekijken in het Facebook advertentieaccount. Natuurlijk! Waar we kunnen, ondersteunen we onze opdrachtegevers graag. De uitdaging voor beide kanalen was gelijk: aanbrengen van structuur, diepgang, conversiemeting en overzicht verkrijgen in de resultaten.

De basis voor het Google Ads-account is gevonden door eerst te kijken welk verkeer we wilden behouden, waar we wilden opsplitsen en welke strategie ons de juiste leek. Het Ads-account is hiermee aangepakt waardoor er direct overzicht en structuur heerste.

De conversiemeting was de andere uitdaging. Per club moest inzichtelijk worden wat de resultaten zijn. Met behulp van Google Analytics en Google Tag Manager hebben we hier een goede weg in gevonden. Gelijke acties hebben we doorgevoerd binnen Facebook.

Maar met alleen een stevig fundament kom je er niet. Het is een zeer concurrerende markt met hoge budgetten. Je moet blijven optimaliseren, sturen en testen. En daar halen wij energie uit.

De strategie van TrainMore

Met onze online ervaring dragen we graag bij aan het succes van TrainMore.

“Het succes van TrainMore is ontstaan tijdens de crisis van 2008. Veel fitnesscentra hadden het moeilijk en veel sloten hun deuren (zo ook een aantal clubs van de Urban Gym Group). Oprichter Han Doorenbosch heeft die tijd goed nagedacht over een concept waarmee we ons kunnen onderscheiden en zagen een gat: bijna geen enkel fitnesscentrum motiveerde leden om daadwerkelijk te komen.”, aldus Kim Bange, Marketing Manager bij TrainMore.

De voornaamste USP van TrainMore is uiteraard het unieke pricing-model. Je krijgt €1,- korting per keer dat je komt trainen. Hoe meer je sport, hoe minder je betaalt dus.

Daarnaast positioneert TrainMore zich anders dan de concurrentie. TrainMore clubs zijn luxe gyms met state-of-the-art inrichting op toplocaties in het centrum van de stad. Ze noemen het zelf de urban fitness playgrounds.

“We bedachten het 1 euro-korting per workout concept om mensen meer aan het sporten te krijgen en dit bleek een schot in de roos! Of je nou zelf wilt trainen in de free weight zone of graag lessen volgt; iedereen kan bij ons terecht voor de ultieme fitness experience. Van de nieuwste fitnessapparatuur tot hippe muziek, personal training tot aan de welnessfaciltieiten, we got it all.”

TrainMore Oost pand

Urban Gym Group

De Urban Gym Group is het moederbedrijf van TrainMore. Ook de labels High Studios en Clubsportive vallen hieronder. Ze willen groeien en groene cijfers blijven schrijven.

Door de huidige coronacrisis is groei niet het enige doel van de Urban Gym Group. Ze willen extra klaarstaan voor alle leden! Service bieden en sporten weer mogelijk maken; dat heeft prioriteit nummer 1 gekregen. De online lessen, gestreamde podcasts en livestream op de social media zijn geweldig, maar ze willen de leden weer zien in de clubs. TrainMore en Urban Gym Group doen er alles aan om weer open te mogen. De nodige maatregelen zijn getroffen en ze zijn er helemaal klaar voor!

Maar de ambitie blijft om marktleider te worden in de centra van de grootste Nederlandse steden, van Amsterdam tot Groningen en van Utrecht tot Eindhoven. Urban Gym Group is ambitieus, met succes!

Het succes, ook in de samenwerking

Exacte ledenaantallen of ledengroei kunnen we niet prijsgeven, maar je raadt het al. De stijgende lijn is bijzonder rooskleurig. En daar is niet alleen de Urban Gym Group trots op, wij ook.

Op papier gaat het goed. Maar ook de samenwerking verloopt feilloos. Ondanks de afstand tussen het hoofdkantoor van TrainMore in Amsterdam weten we elkaar gemakkelijk te vinden.

Op de vraag hoe TrainMore de samenwerking ervaart, reageert Kim kort maar krachtig:

“Super fijn! Heel flexibel, één aanspreekpunt, snel schakelen, lijkt zo vanzelfsprekend maar dat is echt niet overal zo.”

En daar doen wij het voor. Tevreden opdrachtgevers.

De TrainMore Community

De TrainMore Community is de trots van TrainMore. De mensen die bijdragen aan het succes; alle leden en het TrainMore team, van directeur tot stagiair.

Ook de samenwerking met de andere labels binnen de Urban Gym Group vinden ze erg fijn, er is nauw contact en kennis wordt veel gedeeld. “We zijn een hecht team dat er elke dag vol voor gaat!”, zegt Kim. En dat geloven wij. Het enthousiasme spat er vanaf en de wil om te groeien is enorm!

TrainMore Oost gym

Wij zijn trots op deze samenwerking én de mooie resultaten van TrainMore!

Ben je benieuwd naar andere succesverhalen van onze opdrachtgevers? Neem dan een kijkje bij onze andere cases of neem contact met ons op!

volg ons op