ZÜCA Europe

Het verhaal van ZÜCA Europe is er één van ondernemerschap pur sang. Tijdens een bezoek aan een vriend in Amerika in 2012 zagen Koos en Monique Hoeksema vrolijk gekleurde trolleys van ZÜCA. In de trolleys konden de kinderen hun schoolspullen opbergen en ze gebruikten deze als stoel.

De populariteit van de ZÜCA koffers was reden om een afspraak te maken met het hoofdkantoor van ZÜCA in Amerika. Dit bezoek leidde uiteindelijk tot het distributie contract voor Europa en tot de naam ZÜCA Europe.

Vandaag de dag verkoopt ZÜCA Europe haar koffers en accessoires in tientallen landen, waarbij de voornaamste focus ligt op Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

ZUCA Europe

Samenwerking

Inmiddels mogen wij ZÜCA Europe ruim 3 jaar begeleiden in het laten groeien van het aantal orders in de webshop.

Het ondernemerschap van de oprichters, de internationale scope van de werkzaamheden en de sterke groei van ZÜCA Europe maakt dat dit een geweldige uitdaging is.

Monique Hoeksema over de samenwerking:

We werken sinds een aantal jaren samen met Pieter en Marleen. We zijn erg blij om samen te werken met een partij die actief met je meedenkt, oplossingen bedenkt en transparant is in hun doen en laten.

Het is fijn om een partij te hebben die in alle – voor ons soms “oerwoud” aan – informatie, toch heldere lijnen weet te scheppen en richting weet te bepalen.

Online Marketing

De afgelopen jaren mochten we ZÜCA Europe begeleiden bij bij een groot aantal zaken;

  • Opzetten van Google Search en Google Shopping campagnes in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk;
  • Opzetten Microsoft Ads campagnes;
  • Voeren van Social campagnes op Facebook en Instagram, waaronder Facebook en Instagram Dynamic Product Ads;
  • Ondersteuning bij het schrijven van content voor de nieuwe website.

Alle inspanningen zijn niet zonder resultaat gebleven. Onderstaande grafiek laat de omzetontwikkeling zien van de webshop in de afgelopen jaren.

Omzet ontwikkeling

Zoals we bij veel webshops zien, stijgt het aandeel van aankopen via mobiele apparaten. Hoewel de koffers van ZÜCA in een hogere prijsklasse vallen dan de gemiddelde aankoop via internet, zien we ook bij ZÜCA dat de aankopen én omzet vanuit mobiel verkeer sinds kort hoger is dan vanuit dekstop verkeer.

Dit geeft een nieuwe kijk op onze manier van werken. Een grote factor die dit moment sneller heeft laten aanbreken is de nieuwe (mobiel-vriendelijkere) website van ZÜCA Europe.

De unieke koffers van ZÜCA

De ZÜCA trolley is voortgekomen uit de zoektocht van een moeder naar passende oplossing om schoolboeken te vervoeren zonder de rug van haar dochter te belasten. Haar dochter kampte met rugklachten vanwege een scoliose.

Vanuit deze zoektocht ontstond een alumium frame met een gekleurde insert (binnentas). Het frame werd zo ontwikkeld dat het een draagvermogen kreeg tot 130kg.

Vandaag de dag valt iedereen die op zoek is naar een manier om zijn persoonlijke spullen op een georganiseerde manier te vervoeren onder de doelgroep van ZÜCA. Hierbij kun je denken aan de zakelijke reiziger, de make-up artist, mobiele kapper, fotograaf en schoolgaande jeugd. Maar ook de kunstschaatser, de roller derby speler, de discgolfer, de kampeerder, visser, you name it!

ZÜCA maakt ‘s werelds beste koffers. Daarom biedt ZÜCA levenslange garantie aan op het ijzersterke aluminium frame. De ZÜCA koffer staat met stip op nummer 1 onder professionals in de make-up en haarindustrie.

ZÜCA Europe is een ambitieuze en betrokken opdrachtgever met prachtige producten. We zijn dan ook trots op deze mooie samenwerking en de bijdrage die we kunnen leveren in de verdere groei van het bedrijf. Meer weten over onze referenties of werkwijze? Neem gerust contact op!

volg ons op