Marketplaces

Je producten verkopen via marketplaces (zoals Amazon of Bol.com), daar kunnen we je bij helpen!

Waarom verkopen via marketplaces?

Marketplaces hebben als grootste voordeel dat ze veel bereik hebben. Je klanten zijn er al aanwezig, maar jij wellicht nog niet. De term “marketplace” (of “marktplaats” in het Nederlands) is een verzamelnaam. Er zijn enorm veel platformen, met elk zijn eigen functies, regels en commissies.

In principe kun je zonder website starten met marketplaces, dat kan zelfs een interessante strategie zijn om nieuwe producten te lanceren. Heb je wel een webshop? Dan kun je die koppelen aan de marketplace waarop je je producten wil verkopen. Bij de meeste bekende marketplaces is het ook mogelijk om orders direct naar je webshop te schieten, waarna jij deze kunt verwerken zoals je gewend bent.

Op marketplaces kun je verschillende dingen doen met je productaanbod. Je kunt ze (handmatig of automatisch) in de catalogus van de marketplace zetten en je kunt adverteren met je producten of merk. Daarnaast kun je ook je logistiek uit handen geven bij verschillende marketplaces. Denk dan aan FBA van Amazon en Logistiek van Bol.com.

Lees je alvast verder in op Amazon in deze blogs:

Hoe gaat Rocket Digital jou helpen?

Allereerst helpen we met het uitzoeken welke marketplace voor jouw webshop geschikt is en het helpen we je bij het koppelen van de marketplace aan de webshop. Deze koppeling verschilt nogal per platform en webshop. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, helpen we jou en eventueel je webbouwer bij dit proces.

Het doel is om jouw producten beter vindbaar te maken binnen de marketplace. Elk platform heeft een eigen algoritme dat bepaalt welke aanbieder waar wordt vertoond. Het optimaliseren van je productweergave lijkt in die zin een beetje op SEO.

Daarnaast bieden sommige marketplaces de mogelijkheid om te adverteren op het platform. We adviseren je of dat interessant is voor jou, zetten de campagnes voor je op en rapporteren de resultaten aan jou.

Broekhuis Volvo

Broekhuis

Forse groei in vindbaarheid en leads voor Broekhuis

Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde

Online vindbaarheid en zichtbaarheid voor de luchthaven van het Noorden

Kaartje2go

Google Shopping omzetgroei van +254%

Mart Visser

Jaarlijks gemiddeld 35% meer abonnees

Wat kun je van Rocket Digital verwachten?

Een zeer betrokken en kundige specialist. No-nonsense mentaliteit en to the point communicatie. Samenwerken doen we op basis van succes en tevredenheid; geen langdurige contracten maar focus op de groei van jouw business.

Wil je weten waarom meer dan 100 klanten met ons samenwerken? Lees over onze identiteit en klanten.

volg ons op