Google Grants

Google Grants is een door Google beschikbaar gesteld programma voor non-profit organisaties. Binnen dit programma kunnen non-profit organisaties gebruikmaken van een advertentietegoed t.h.v. $10.000 per maand voor het werven van bijvoorbeeld vrijwilligers en/of donateurs.

De medewerkers van Rocket Digital hechten veel waarde aan duurzaamheid en het leveren van een bijdrage aan milieu en maatschappij. We zetten onze expertise graag in om zoveel mogelijk resultaat te behalen voor non-profit organisaties.

Voorwaarden deelname Google Grants

Non-profit organisaties moeten voldoen aan diverse criteria om gebruik te kunnen maken van Google Grants. Alle actuele criteria zijn te vinden op de website van Google Grants.

De belangrijkste criteria voor Nederlandse non-profit organisaties zijn:

 • Non-profit organisaties moeten een ANBI of SBBI status bezitten.
 • De organisatie moet aangesloten zijn bij TechSoup Nederland.
 • Organisaties moeten beschikken over een actieve website met wezenlijke content.

Naast bovenstaande criteria stelt Google eisen aan de inhoud van de campagnes en het maandelijks onderhoud. Een overzicht:

 • De campagnes mogen geen zoekwoorden bevatten die bestaan uit één woord. De bedrijfsnaam is uitgezonderd van deze regel.
 • Het maximaal toegestane CPC-bod bedraagt 2 dollar. Dit is niet van toepassing zodra Conversies Maximaliseren, Doel-CPA of Doel-ROAS is ingesteld als biedstrategie.
 • Het instellen van een conversiemeting in het account is verplicht en ook aan te raden in verband met het instellen van eerder genoemde automatische biedstrategieën.
 • Het Google Grants account mag geen zoekwoorden bevatten met een kwaliteitsscore van een 1 of 2.
 • Elke campagne dient tenminste 2 advertentiegroepen te bevatten.
 • Elke advertentiegroep moet tenminste 2 advertentieteksten bevatten.
 • Google hecht veel waarde aan het tonen van relevante advertenties. Daarom is een minimale CTR (doorklikpercentage) van 5% vereist.
 • De campagnes moeten minimaal 2 advertentie-extensies bevatten.
 • Het instellen van een relevante geografische targeting is verplicht.

Onze ervaring met Google Grants

Rocket Digital heeft veel non-profit organisaties mogen helpen met het opstarten van een Google Grants account en het maandelijkse beheren van de campagnes. Enkele goede doelen die we ondersteunen:

 • Kinderen van de Voedselbank
 • Stichting Stop
 • Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)
 • Stichting Passend Lezen
 • De Waddenvereniging
 • Herinneringscentrum Kamp Westerbork
 • Energy Delta Institute

Ervaringen van Google Grants klanten

We hebben een aantal Google Grants opdrachtgevers gevraagd hoe ze de samenwerking met Rocket Digital ervaren. Hieronder zijn de recensies te lezen.

“Wij zijn erg blij met deze toekomstbestendige samenwerking, samen zorgen we ervoor dat NFK ook online een sterk merk wordt. Tot nu toe heeft Rocket Digital ons met goede raad en daad bijgestaan én weten zij ook nog eens snel te schakelen.”

“De samenwerking met Rocket Digital verloopt vlot en gemakkelijk, uitdagingen worden niet uit de weg gegaan en het resultaat is daar dan ook naar. Sinds de samenwerking hebben wij online heel veel meer bekendheid gekregen. Dit heeft de stichting hele mooie resultaten gebracht betreft donaties, in goederen en geld.”

“De lijntjes zijn kort, de resultaten goed en de interesse oprecht. Wij vinden het fijn om met Rocket Digital samen te werken.”

Energy Delta Google Grants

“In de samenwerking waarderen we het meedenken en de praktische aanpak van Rocket Digital waardoor wij onze online zichtbaarheid in korte tijd al hebben kunnen verbeteren en klanten ons beter kunnen vinden. Het resultaat is een toename in deelnemers aan onze trainingen zodat wij kennis kunnen overdragen en kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.”

Ondersteuning nodig met Google Grants?

Wil je starten met Google Grants? Of heb je ondersteuning nodig bij het maandelijks beheren van de Grants campagnes? Dan helpen wij graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier of bel ons: 050 700 15 35.

Veelgestelde vragen over Google Grants

Wat is Google Grants?

Google Grants is een advertentie-programma voor non-profit organisaties. Organisaties die goedgekeurd zijn om deel te nemen aan dit programma krijgen gratis een advertentietegoed ter waarde van $10.000 per maand. Dit tegoed kan bijvoorbeeld ingezet worden om donaties of vrijwilligers te werven.

Komt mijn organisatie in aanmerking voor Google Grants?

Organisaties die geregistreerd zijn bij TechSoup en een ANBI of SBBi status bezitten komen in aanmerking voor het Google Grants programma. Daarnaast moet de organisatie een goede reputatie hebben en beschikken over een eigen website.

Kinderen van de Voedselbank

Sinds mei 2014 werken we belangeloos samen met Stichting Kinderen van de Voedselbank. Kinderen van de Voedselbank zet zich landelijk in tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland. Lees de case!

Wat kun je van Rocket Digital verwachten?

Een zeer betrokken en kundige specialist. No-nonsense mentaliteit en to the point communicatie. Samenwerken doen we op basis van succes en tevredenheid; geen langdurige contracten maar focus op de groei van jouw business.

Wil je weten waarom meer dan 80 klanten met ons samenwerken? Lees over onze identiteit en klanten.

volg ons op