Google Shopping

Advertenties van je assortiment in Google met beeld, beschrijvingen en prijzen. Dat is Google Shopping.

Waarom Google Shopping?

Als retailer is het essentieel om online vindbaar te zijn op je assortiment. Met Google Shopping word je gehele productvoorraad online vindbaar. Het is een uitstekende aanvulling op Search Advertising (reguliere tekstadvertenties). Op basis van je productfeed (export productdatabase) word je zichtbaarheid in Google aanzienlijk vergroot en genereer je meer relevante bezoekers naar je webshop.

Google Shopping werkt niet op basis van zoekwoorden, maar met een productfeed. Met de juiste instellingen worden de producten uit jouw feed gematched aan zoekopdrachten van Google gebruikers. Google zoekers kunnen het aanbod van verschillende webshops eenvoudig vergelijken. Zorg dat de juiste producten getoond worden en draag zorg voor sterke titels, afbeeldingen en product-omschrijvingen.

Hoe gaat Rocket Digital jou helpen?

Ons doel is om maximaal rendement te realiseren vanuit Google Shopping waarbij we jou ontzien van de technische kant. We beginnen bij het begin: de product feed. Ongeacht of Shopping reeds ingezet wordt. Feed optimalisaties worden gevolgd door uitvoerige analyses op campagne-, product-, en zoekwoordniveau: het uitgangspunt van onze Shopping strategie.

De resultaten worden vanaf dag 1 nauwlettend gemonitord en doorlopend gebruikt om campagnes te optimaliseren. Hoe converteert een zoekwoord? Welke producten verkopen goed? Welke minder? Welke productgroepen hebben hoge marges? Dit koppelen we aan je terug middels overzichtelijke rapportages met heldere toelichting. Zo halen we het maximale uit jouw online campagnes.

Wil je meer informatie over de voordelen en nadelen van uitbesteden? Lees hier alle informatie over Google Ads uitbesteden en Google Shopping uitbesteden.

Vrijblijvende Google Shopping audit

Ben je reeds actief met Google Shopping? En wil je de campagnes door laten spitten door onze specialisten? In een vrijblijvende account audit toetsten we je Google Shopping campagnes en verwerken we alle bevindingen in een uitgebreide presentatie.

De maatwerk presentatie nemen we graag gezamenlijk door. Ben je geïnteresseerd in onze Google Shopping audit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Broekhuis Volvo

Broekhuis

Forse groei in vindbaarheid en leads voor Broekhuis

Kamer huren op Kamer.nl

Kamer.nl

Een groei in aantal conversies met 57%

Kaartje 2 Go

Kaartje2go

Google Shopping omzet +254%

The Alpha Men

50% groei in Google Shopping opbrengsten

Wat kun je van Rocket Digital verwachten?

Een zeer betrokken en kundige specialist. No-nonsense mentaliteit en to the point communicatie. Samenwerken doen we op basis van succes en tevredenheid; geen langdurige contracten maar focus op de groei van jouw business.

Wil je weten waarom meer dan 100 klanten met ons samenwerken? Lees over onze identiteit en klanten.

volg ons op