Duurzaamheid

De medewerkers van Rocket Digital hechten waarde aan duurzaamheid en het leveren van een bijdrage aan milieu en maatschappij. Het zijn kleine stapjes, maar de bewustwording is er en we willen ons ontwikkelen op dit gebied. Het delen van onze keuzes helpt ons in dit proces. We hebben ze hieronder uiteengezet.

Huisvesting

Rocket Digital is gevestigd in de Mediacentrale in Groningen. Afgelopen 4,5 jaar is er gewerkt om het monumentale gebouw om te bouwen naar energielabel A. Een unicum in Nederland, volgens verhuurder Waarborg Vastgoed. Om dit te realiseren is er onder andere geïnvesteerd in:

• Warmte Koude Opslag (tot 170 meter diepte);
• Comfort installatie;
• Energiezuinige verlichting;
• Aangepaste, goede bouwkundige schil;
• Zonnepanelen;
• Diverse andere duurzame toepassingen.

In maart 2019 zijn alle werkzaamheden afgerond. Het verduurzamen van de Mediacentrale is één van de redenen om begin 2018 te besluiten om een groter kantoor in dit gebouw te betrekken.

Auto’s

Jaarlijks leggen we heel wat kilometers af om onze opdrachtgevers te bezoeken. Medio 2019 heeft Rocket Digital twee elektrische auto’s aangeschaft, waardoor alle kilometers volledig elektrisch afgelegd worden.

Printen

Bij Rocket Digital wordt nagenoeg niet geprint. Alle communicatie met opdrachtgevers en relaties is digitaal. Presentaties worden gegeven via schermen.

Duurzame lunch

Tot 2016 werd de lunch op kantoor van Rocket Digital verzorgd door het team. Boodschappen werden nagenoeg dagelijks door collega’s gehaald bij een supermarkt. Naast vele verpakkingen werd er met regelmaat etenswaar weggegooid vanwege het overschrijden van een houdbaarheidsdatum. Onnodige verspilling.

Hierop heeft Rocket Digital besloten te investeren in een duurzame lunch bij de Brasserie in de Mediacentrale. De lunch voor alle medewerkers wordt volledig vergoed door Rocket Digital.

Het servies bestaat uit kartonnen borden en gerecycled plastic bestek dat met het afruimen wordt gescheiden om opnieuw te worden gerecycled. Bij Rocket Digital vind je geen plastic wegwerpflessen voor water. Water wordt geserveerd uit glazen kannen en/of hervulbare drinkflessen (Dopper).

Bijdrage aan maatschappelijke impact

Rocket Digital zet zich al geruime tijd belangeloos in voor goede doelen die wij een warm hart toedragen. Dit betreft Stichting Kinderen van de Voedselbank (sinds 2014), De Waddenvereniging (sinds 2015) en Stichting Stop (sinds 2018).

De organisaties die we ondersteunen maken gebruik van het Google Grants programma. Dit is een speciaal advertentieprogramma van Google waarmee tot $10.000 gratis advertentiebudget per maand beschikbaar is voor goede doelen met een ANBI status, om onder andere donaties te verkrijgen en vrijwilligers te werven. De advertenties via Google Grants hebben specifieke, strenge eisen en worden getoond in het zoeknetwerk van Google.

Rocket Digital ondersteunt deze goede doelen structureel met kennis en expertise en beheert op maandelijkse basis de Google Grants campagnes. Naast het maandelijkse beheer van de Google Grants campagnes fungeert Rocket Digital als vraagbaak en sparringpartner op het gebied van (online) marketing.

volg ons op
{ "@context": "https://schema.org", "@type": "LocalBusiness", "address": { "@type": "PostalAddress", "addressLocality": "Groningen, Nederland", "postalCode": "9723ZA", "streetAddress": "Helperpark 288b" }, "image": { "@type": "ImageObject", "url": "https://www.rocketdigital.nl/wp-content/themes/rocketdigital/images/logo.png", "width": 256, "height": 81 }, "aggregateRating": { "@type": "AggregateRating", "bestRating": "10", "worstRating": "1", "ratingValue": "9.8", "reviewCount": "60" }, "sameAs": [ "https://www.facebook.com/rocketdigitalbv/", "https://www.linkedin.com/company/rocketdigitalbv/", "https://twitter.com/rocketdigitalbv" ], "name" : "Rocket Digital", "url" : "https://www.rocketdigital.nl/", "telephone": "0507001535", "logo": { "@type": "ImageObject", "url": "https://www.rocketdigital.nl/wp-content/themes/rocketdigital/images/logo.png", "width": 256, "height": 81 } }