Alle trainingen

Google Ads training

Type trainingMaatwerk 1 op 1 training
DoelgroepZowel startende als ervaren Google Ads gebruikers. De inhoud van onze training wordt afgestemd op het kennisniveau en de wensen van de cursist.
LocatieMyOffice Groningen. Een training op locatie bij de cursist of online via Zoom/Teams is ook mogelijk.
Duur1 dag van 09:30 uur tot 16:00 uur
Investering€799 voor een volledige cursusdag.
Aantal deelnemersÉén of meerdere mensen in jouw organisatie kunnen deelnemen aan de training.

Training van specialist met jaren ervaring

Google Ads (voorheen Google AdWords) is, mits goed opgezet, een uitermate interessante manier van adverteren. Je advertentie wordt enkel getoond aan mensen die actief zoeken naar je product of dienst. Toon je vervolgens een relevante advertentie en sluit je product of dienst goed aan? Dan is de kans op conversie (bijvoorbeeld een verkoop) groot.

Onze training Google Ads is gericht op mensen die willen starten met adverteren of meer resultaat willen halen uit hun lopende Google Ads campagnes. De Google Ads training is geschikt voor alle niveaus, daar de training op maat gemaakt wordt voor de cursist. De training wordt verzorgd door een ervaren specialist die dagelijks aan de knoppen zit.

Contact met opleidingscoördinator Robin

Heb je vragen over onze Google Ads training? Wil je de Google Ads training combineren met één van onze andere trainingen? Of wil je sparren over hoe we de training het beste kunnen laten aansluiten op jouw/jullie leerdoelen?

Neem dan rechtstreeks contact op met onze opleidingscoördinator Robin Damen, via robin@rocketdigital.nl of via 050 700 15 35.

Onze Google Ads trainers

Marleen van der Molen

Marleen is in 2016 gestart bij Rocket Digital na het afronden van de opleiding Communicatie- en informatiewetenschappen. Google Ads trainingen geven doet Marleen met enorm veel plezier!

Robin Damen

Robin Damen

Robin is medio 2019 gestart bij Rocket Digital, na het behalen van de master Marketing Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bij Rocket Digital is Robin verantwoordelijk voor de online marketing campagnes van verschillende opdrachtgevers.

Opzet Google Ads training

Onze trainingen staan voor maatwerk, kwaliteit en persoonlijke aandacht. Alles om jou het maximale uit de training te laten halen! Hieronder lees je wat je van onze AdWords training kunt verwachten.

Maatwerk Google Ads training
Onze Google Ads training betreft een één-op-één training gegeven door een ervaren online marketeer, geen klasje. Op deze manier kunnen we de training volledig afstemmen op de leerdoelen van de cursist en zijn of haar business. Uiteraard kunnen meerdere mensen van het bedrijf aanschuiven bij de training indien gewenst.

Telefonische intake
Twee weken voorafgaand aan de training vindt een telefonische intake plaats met de cursist. Tijdens deze intake zullen we alle leerdoelen bespreken. Daarnaast zullen we ons verdiepen in de website van de cursist, zodat we de training zo goed mogelijk kunnen voorbereiden.

Support na de Google Ads training
Heb je na afloop nog vragen? Of wil je een aantal ideeën voorleggen? We bieden gratis 30 dagen support aan. Bel ons dus gerust en we helpen graag!

Tarief
De kosten voor de Google Ads training bedragen €799 exclusief BTW. Voor eventuele extra cursisten rekenen we een toeslag van €99 per cursist.

Tijd en locatie
De Google Ads training vindt plaats op ons kantoor in MyOffice in Groningen of op locatie bij de cursist (incompany). Het MyOffice kantoor is uitstekend te bereiken, zowel met de auto als het openbaar vervoer (station Groningen Helperpark). De training start om 09:30 en eindigt om 16:00 uur. Indien de training bij ons op kantoor plaatsvindt is de lunch inbegrepen.

Certificaat van deelname
Na afloop van de Google Ads training ontvang je een digitaal certificaat. Dit certificaat wordt uitgegeven uit naam van Rocket Digital BV en is een bewijs van deelname aan de training. 

Google Ads Search-certificering
Naast een certificaat van deelname is het mogelijk om de officiële Google Ads Search-certificering te behalen. Binnen dit programma wordt zelfstudie afgewisseld met een praktische training. Na het succesvol afronden van het 75 minuten durende examen ontvang je een digitaal certificaat uit naam van Google. Informeer naar de mogelijkheden bij het aanvragen van een offerte.

Google Ads trainingen Rocket Digital:

Inhoud Google Ads training

Onze trainingen worden aangepast op het kennisniveau en de leerdoelen van de cursist. Uiteraard zijn er in hoofdlijnen diverse onderwerpen die de revue zullen passeren. Deze onderwerpen tref je hieronder.

Inhoud training kennisniveau BASIS

 • Aanmaken en inrichten Google Ads account
 • Definities: vertoningen, klikken, CPC, CTR, positie en conversie
 • Zoekwoorden: selecteren en categoriseren van de juiste zoekwoorden
 • Advertentieteksten en advertentie-extensies
 • Campagne-instellingen: dagbudget, advertentieplanning, biedstrategie, geografische targeting
 • Google Ads veilingmodel: CPC en kwaliteitsscore
 • Bid-management
 • Doormeten conversies met Google Ads en Analytics
 • Google Shopping
 • Editor: grootschalig campagne-management
 • Display en Remarketing

Inhoud training kennisniveau EXPERT

 • Toepassen van scripts
 • Automatiseren bid management
 • Google Shopping optimalisatie: Feed & campagne-structuren
 • Toepassen conversie attributie binnen Google Ads
 • Advanced ad copy testing
 • Data analyse en optimalisatie
 • Remarketing list search ads
 • Opzetten van een (dynamische) remarketing strategie
 • Uitvoeren account audit van je Ads account
 • Best practices Rocket Digital

Goed bereikbare MyOffice kantoor:

Beoordelingen van Google Ads cursisten

Rijksuniversiteit Groningen

Afdeling communicatie
” Online adverteren is voor Lennart Moes van Rocket Digital een tweede natuur. Hij kent alle kneepjes van het vak en staat vol enthousiasme klaar om die over te brengen op zijn cursisten. En ook nog eens op maat, rekening gehouden met de wensen die spelen in ónze specifieke branche. Een zeer leerzame middag, met tips over o.a. het belang van goede advertentieteksten, de groei van mobile search en retargeting. We kunnen direct aan de slag! ”

Basicly

Sharmilla
” Vanaf het eerste contact tot aan de cursus een hele fijne ervaring! Dankzij Niels van Rocket Digital weet ik hoe ik SEA direct kan inzetten. Tijdens de cursus kreeg ik het nodige aan informatie en praktische tips. De 1 op 1 aandacht zorgde ervoor dat de cursus goed te volgen was en afgestemd was op mijn behoefte. Zeker een aanrader!”

TeamAlert

TeamAlert
” Zeer nuttige training gehad. Wensen werden van tevoren goed afgestemd en de uitleg was erg helder en concreet. Van deze praktische stoomcursus gaan we in de toekomst nog veel profijt hebben. Bedankt! ”

Reclameland

Lynn Kits – Online Marketeer
” De uitleg is goed en helder. De stof die je meekrijgt is up-to-date en uitgebreid. Met vragen tussendoor zorgen ze ervoor dat je goed blijft opletten. Je kan al je vragen bij hun kwijt en als ze het even niet weten zoeken ze dit alsnog voor je uit. Ook als je na de cursus nog vragen hebt mag je ze altijd mailen. ”

JungleBeads

JungleBeads
” Cursus was helemaal gepersonaliseerd naar mijn wensen en mijn vakgebied, de 1 op 1 aandacht vond ik erg fijn en heb er zeker veel van geleerd! ”

Bouw7

Jelmar de Vries – Online marketeer
” Persoonlijke aandacht en kwaliteit staan centraal. De training was afgestemd op mijn kennisniveau en de leerdoelen die ik zelf had doorgegeven. Een leerzame dag met ontzettend veel goede tips! Ook de nazorg is uitstekend. Iets niet goed begrepen tijdens de training, of loop je tegen iets nieuws aan? Het team van Rocket Digital staat altijd voor je klaar! ”

Riksja Travel

Marissa Trouwborst – Online Marketeer
” Super fijne samenwerking en training gister gehad van Pieter van Rocket Digital. De training was erg praktisch en ook specifiek gericht op ons bedrijf. Zo kunnen we nu weer stappen maken om ons account te optimaliseren. ”

Veelgestelde vragen

Verzorgen jullie ook in-company Google Ads trainingen?

Ja. Onze Google Ads trainingen kunnen we ook op locatie verzorgen. Dit kan zowel 1-op-1 als voor een grote groep mensen binnen de organisatie.

Kan ik bij Rocket Digital mijn Google Ads certificering behalen?

Ja. Het is mogelijk om je Google Ads Search Certification te behalen bij Rocket Digital. We zullen een lesprogramma op maat maken. Ook zelfstudie is onderdeel van het programma. Bel ons of vraag via de website een vrijblijvende offerte aan zodat we je meer kunnen vertellen over de mogelijkheden.

Kan ik goed parkeren bij jullie kantoor?

Ja. Bij ons kantoor hebben we een groot parkeerveld. We zullen het kenteken van je auto invoeren in het parkeersysteem, waardoor je op de dag van de training zo door kunt rijden bij de slagboom.

Is jullie kantoor goed te bereiken met het OV?

Ja. Ons kantoor is gelegen naast het treinstation Groningen Europapark. Je loopt in 13 minuten van het station naar ons kantoor aan het Winschoterdiep 50.

Verzorgen jullie de Google Ads training ook online?

Ja. Het is geen enkel probleem om de Google Ads training online te volgen. Wij maken gebruik van Zoom, Google Meet of Microsoft Teams om onze Google Ads training online te geven.

Kan ik in de dagen na de Google Ads training nog vragen stellen?

Ja. Loop je na de training ergens tegenaan? Wij bieden 30 dagen support aan. Heb je dus nog een vraag? Bel of mail de trainer gerust zodat we je kunnen helpen.

Bieden jullie nog meer trainingen aan?

Ja, we bieden diverse maatwerk trainingen aan. Bekijk hier al onze online marketing trainingen.

Ontvang ik een diploma?

Na afloop van de Google Ads training ontvang je digitaal een certificaat van deelname uitgegeven door Rocket Digital BV.

Onze andere trainingen

volg ons op