Wat is een ALT tag?

Een alt tag is een html attribuut dat gekoppeld wordt aan afbeeldingen. Dankzij de alt tag is het mogelijk om een beschrijving van de afbeeldingen te tonen in gevallen dat de afbeelding niet geladen kan worden.

Voorbeeld van een alt tag weergave

Het primaire doel van de alt tag is dus het ondersteunen van de ervaring van de gebruiker, het biedt echter ook bots de kans te bepalen wat in een afbeelding vertoond wordt. De Google crawlers maken hier gretig gebruik van, daarom is het ook voor je organische vindbaarheid aan te raden je afbeeldingen van goede alt tags te voorzien.

Alt tags controleren

Wil je op een eenvoudige manier de alt tags van je website controleren? Dan kan je ervoor kiezen je website te crawlen met bijvoorbeeld de SEO Powersuite. Als je de alt tags van afbeeldingen op één pagina wilt zien kan je gebruik maken van Google Chrome plugins zoals Alt text tester.

Demonstratie van de alt tag tester plugin voor Google Chrome
volg ons op