Alle trainingen

Training SEO teksten schrijven

Type trainingMaatwerk 1 op 1 training
DoelgroepMarketeers / communicatie professionals die meer resultaat willen halen uit hun content.
LocatieMyOffice Groningen. Een training op locatie bij de cursist of online via Zoom/Teams is ook mogelijk.
DuurHalve dag, van 09:30 tot 12:30 uur
Investering€399 exclusief BTW
Aantal deelnemersDe training betreft een 1 op 1 training specifiek voor jouw bedrijf en vraagstukken. Indien gewenst kunnen meerdere mensen van de organisatie deelnemen aan de training.

Wil je graag leren hoe je goed SEO teksten kunt schrijven? Wervende content die voor websitebezoekers relevant is, maar ook door Google goed opgepikt wordt? Volg dan onze training SEO teksten schrijven. In 3 uur leren we je hoe je effectief moet schrijven voor SEO.

Met kwalitatief goede, relevante en unieke content, kun je het verschil maken in Google ten opzichte van concurrerende websites. Het schrijven van SEO teksten gaat al lang niet meer over het vaak gebruiken van een keyword waar je op gevonden wilt worden. In de training leer je hoe je een gedegen zoekwoordenonderzoek uitvoert en welke tools je hiervoor kunt gebruiken. Ook leer je alles over semantisch zoeken. Google wordt steeds slimmer in het interpreteren van de context waarin zoekwoorden worden gebruikt. En met die wetenschap kunnen we content een stuk slimmer insteken.

In de training gaan we verder dan het enkel het schrijven van teksten. We kijken ook naar het optimaliseren van de title- en meta-description, de URL en het gebruik van een FAQ (veel gestelde vragen) om extra relevante content te creëren. Ook leren we je hoe je het effect van content-optimalisaties kunt meten en monitoren in Google Search Console en hoe je Search Console kunt inzetten om nieuwe content-ideeën op te doen.

Wij zijn gepassioneerd over de mogelijkheden die content biedt en delen onze kennis graag! We leren je graag hoe je moet schrijven voor Google én voor bezoekers. Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan en we nemen spoedig contact met je op om wensen te bespreken.

Contact met opleidingscoördinator Robin

Heb je vragen over onze training SEO teksten schrijven? Wil je de training combineren met één van onze andere trainingen? Of wil je sparren over hoe we de training het beste kunnen laten aansluiten op jouw/jullie leerdoelen?

Neem dan rechtstreeks contact op met onze opleidingscoördinator Robin Damen, via robin@rocketdigital.nl of via 050 700 15 35.

Onze SEO content trainers

SEO content trainer Nicole Biesma

Nicole Biesma

Nicole werkt sinds begin 2020 bij Rocket Digital en heeft zich gespecialiseerd in SEO copywriting en SEO keyword onderzoek.

Marleen van der Molen

Marleen werkt ruim 5 jaar bij Rocket Digital en begeleidt veel opdrachtgevers met SEO teksten schrijven.

Opzet Training SEO teksten schrijven

Onze trainingen staan voor maatwerk, kwaliteit en persoonlijke aandacht. Alles om jou het maximale uit de training te laten halen! Hieronder lees je wat je van onze training SEO teksten schrijven kunt verwachten.

Maatwerk training SEO teksten schrijven
Onze training SEO teksten schrijven betreft een één-op-één training, geen klasje. Op deze manier kunnen we de training volledig afstemmen op de leerdoelen van de cursist en zijn of haar business. Uiteraard kunnen meerdere mensen van het bedrijf aanschuiven bij de training indien gewenst.

Telefonische intake
Twee weken voorafgaand aan de training vindt een telefonische intake plaats met de cursist. Tijdens deze intake zullen we alle leerdoelen bespreken. Daarnaast zullen we ons verdiepen in de website van de cursist, zodat we de training zo goed mogelijk kunnen voorbereiden.

Support na de training
Heb je na afloop nog vragen? Of wil je een aantal ideeën voorleggen? We bieden gratis 30 dagen support aan. Bel ons dus gerust en we helpen graag!

Tarief
De kosten voor de training SEO teksten schrijven bedragen €399 exclusief BTW. Voor eventuele extra cursisten rekenen we een toeslag van €49 per cursist.

Tijd en locatie
De SEO training vindt plaats op ons kantoor in MyOffice in Groningen of op locatie bij de cursist (incompany). De training kan ook digitaal verzorgd worden. Het MyOffice kantoor is uitstekend te bereiken, zowel met de auto als het openbaar vervoer (station Groningen Helperpark). De training start om 09:30 en eindigt om 12:30 uur.

Ruimte trainingen Rocket Digital:

Training-bij-Rocket-Digital

Inhoud Training SEO teksten schrijven

Onze trainingen worden aangepast op het kennisniveau en de leerdoelen van de cursist. Uiteraard zijn er in hoofdlijnen diverse onderwerpen die de revue zullen passeren. Deze onderwerpen tref je hieronder.

Inhoud training

  • Werking van Google; crawling, indexactie en ranking
  • Uitvoeren van keyword-onderzoek
  • Gebruik van tools
  • Semantisch zoeken, LSI-zoekwoorden en longtail
  • Rich content en afbeeldingen
  • Title en meta-description
  • URL optimalisatie
  • Inzet van Google Search Console bij content-optimalisatie
  • Best practices

Goed bereikbare MyOffice kantoor:

Gemeente Oosterhout

Webadviseur Gemeente Oosterhout
” Een leerzame training, heel verhelderend. Heel fijn dat de training kon worden afgestemd op onze situatie, het was echt maatwerk. Ook de nazorg heel goed; bij twijfel kun je altijd even contact opnemen. Goede service!”

NIO Communicatie

Merel Schreinemakers – Content creator
” Eind augustus 2019 de SEO-training van Rocket Digital gevolgd. De training was goed aangepast op mijn instapniveau & specifieke copy-wensen. De uitleg was helder en toegespitst op de praktijk. En: er was genoeg ruimte voor vragen, óók achteraf.Een dikke aanrader als je direct aan de slag wilt met SEO! ”

Veelgestelde vragen

Verzorgen jullie ook in-company SEO Copywriting trainingen?

Ja. Onze trainingen kunnen we ook op locatie verzorgen. Dit kan zowel 1-op-1 als voor een grote groep mensen binnen de organisatie.

Kan ik goed parkeren bij jullie kantoor?

Ja. Bij ons kantoor hebben we een groot parkeerveld. We zullen het kenteken van je auto invoeren in het parkeersysteem, waardoor je op de dag van de SEO training zo door kunt rijden bij de slagboom.

Is jullie kantoor goed te bereiken met het OV?

Ja. Ons kantoor is gelegen naast het treinstation Groningen Europapark. Je loopt in 13 minuten van het station naar ons kantoor aan het Winschoterdiep 50.

Verzorgen jullie de training SEO teksten schrijven ook online?

Ja. Het is geen enkel probleem om de training online te volgen. Wij maken gebruik van Zoom, Google Meet of Microsoft Teams om onze training online te geven.

Kan ik in de dagen na de training nog vragen stellen?

Ja. Loop je na de training ergens tegenaan? Wij bieden 30 dagen support aan. Heb je dus nog een vraag? Bel of mail de trainer gerust zodat we je kunnen helpen.

Bieden jullie nog meer trainingen aan?

Ja, we bieden diverse maatwerk trainingen aan. Bekijk hier al onze online marketing trainingen.

Onze andere trainingen

volg ons op