Alle trainingen

Google Analytics training

Type trainingMaatwerk 1 op 1 training
DoelgroepZowel startende als ervaren Google Analytics gebruikers. De inhoud van onze training wordt afgestemd op het kennisniveau en de wensen van de cursist.
LocatieMyOffice Groningen. Een training op locatie bij de cursist of online via Zoom/Teams is ook mogelijk.
Duur1 dag van 09:30 uur tot 16:00 uur
Investering€799 exclusief BTW
Aantal deelnemersDe training betreft een 1 op 1 training specifiek voor jouw bedrijf en vraagstukken. Indien gewenst kunnen meerdere mensen van de organisatie deelnemen aan de training.

Google Analytics is de basis

Het zuiver doormeten van je website is de basis van alle online marketing inspanningen. In de steeds veranderende digitale wereld is snel anticiperen en je website en campagnes continue optimaliseren een vereiste. Optimaliseren doe je op basis van data, een daarin voorziet Google Analytics.

Inzichten en dashboards

Wij bieden een Google Analytics training aan voor mensen die de juiste inzichten uit Google Analytics willen halen. Waar vind je welke gegevens? Welke conclusies verbind je aan alle data? Hoe zorg je voor een correcte meting? En hoe presenteer je alle cijfers in overzichtelijke dashboards?

Aangepast op jouw niveau

Het zijn allemaal thema’s die aan bod komen in de training. Onze Analytics training is geschikt voor alle niveaus, daar de training op maat gemaakt wordt voor de cursist. De training wordt verzorgd door een ervaren specialist die dagelijks aan de knoppen zit.

Google Analytics 4 training

Een belangrijk onderdeel in onze Google Analytics training is Google Analytics 4 (GA4). Deze nieuwe versie van Google Analytics zal het huidige Google Analytics in de toekomst vervangen. In onze Google Analytics training worden de mogelijkheden in de technische implementatie van Google Analytics 4 uitgebreid behandeld.

Contact met opleidingscoördinator Robin

Heb je vragen over onze Google Analytics training? Wil je de Google Analytics training combineren met één van onze andere trainingen? Of wil je sparren over hoe we de training het beste kunnen laten aansluiten op jouw/jullie leerdoelen?

Neem dan rechtstreeks contact op met onze opleidingscoördinator Robin Damen, via robin@rocketdigital.nl of via 050 700 15 35.

Onze Google Analytics trainers

Marleen van der Molen

Marleen is in 2016 gestart bij Rocket Digital na het afronden van de opleiding Communicatie- en informatiewetenschappen. Google Analytics trainingen geven doet Marleen met enorm veel plezier!

Erik Dijkman

Erik Dijkman

Erik is al ruim 8 jaar actief in het online marketing vak, waarvan 5 jaar bij Rocket Digital. Erik geeft regelmatig een Google Analytics training op locatie of bij ons op kantoor in Groningen.

Opzet Google Analytics training

Onze trainingen staan voor maatwerk, kwaliteit en persoonlijke aandacht. Alles om jou het maximale uit de training te laten halen! Hieronder lees je wat je van onze Analytics training kunt verwachten.

Maatwerk Analytics training
Onze Google Analytics training betreft een één-op-één training, geen klasje. Op deze manier kunnen we de training volledig afstemmen op de leerdoelen van de cursist en zijn of haar business. Uiteraard kunnen meerdere mensen van het bedrijf aanschuiven bij de training indien gewenst.

Telefonische intake
Twee weken voorafgaand aan de training vindt een telefonische intake plaats met de cursist. Tijdens deze intake zullen we alle leerdoelen bespreken. Daarnaast zullen we ons verdiepen in de website van de cursist, zodat we de training zo goed mogelijk kunnen voorbereiden.

Support na de Analytics training
Heb je na afloop nog vragen? Of wil je een aantal ideeën voorleggen? We bieden gratis 30 dagen support aan. Bel ons dus gerust en we helpen graag!

Tarief
De kosten voor de Google Analytics training bedragen €799 exclusief BTW. Voor eventuele extra cursisten rekenen we een toeslag van €99 per cursist.

Tijd en locatie
De Google Analytics training vindt plaats op ons kantoor in MyOffice in Groningen of op locatie bij de cursist (incompany). Het MyOffice kantoor is uitstekend te bereiken, zowel met de auto als het openbaar vervoer (station Groningen Helperpark). De training start om 09:30 en eindigt om 16:00 uur. Indien de training bij ons op kantoor plaatsvindt is de lunch inbegrepen.

Ruimte trainingen Rocket Digital:

Training-bij-Rocket-Digital

Inhoud Google Analytics training

Onze trainingen worden aangepast op het kennisniveau en de leerdoelen van de cursist. Uiteraard zijn er in hoofdlijnen diverse onderwerpen die de revue zullen passeren. Deze onderwerpen tref je hieronder.

Inhoud training

 • Opstellen meetplan
 • Werking Google Analytics
 • Google Analytics account inrichten
 • Filters en segmenten
 • Dimensies en statistieken
 • Dashboard en aangepaste rapporten
 • Doelen en e-commerce tracking instellen
 • Event tracking
 • Google Tag Manager
 • Doormeten campagnes (Google, Bing, E-mail)
 • Data analyse

Google Analytics 4 training inhoud

 • Account upgraden naar Google Analytics 4 (GA4)
 • Technische implementatie van Google Analytics 4.
 • Doelen instellen binnen GA4.
 • Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Analytics en Analytics 4?
 • Rapporten maken binnen Google Analytics 4.
 • Website optimalisatie met inzichten vanuit Google Analytics 4.

Goed bereikbare MyOffice kantoor:

Beoordelingen van Google Analytics cursisten

Brik.be

Quinten De Wilde
” Super fijn ervaring gehad. Heel sterk onderbouwde opleiding. Heel flexibel bij aanpassingen in zowel opleiding als data. En geeft wel degelijk nog bijkomende ondersteuning na de opleiding. Tempo ook tijdig bijgeschakeld op het moment dat het aan onze kant een beetje te veel op één dag was. Studiecases gebaseerd op ons verhaal. ”

Schapenvel.nl

Edith Reinhardt
” Mijn hoofd tolt nog van alle op maat gegeven info die ik heb gekregen. Gelukkig krijg je alles op schrift mee na afloop. Kan weer lange tijd vooruit. DANK, Robin, voor je uitstekende manier van werken en doen. ”

Vana Events B.V.

Franca de Vrind
” Een volledig op maat gemaakte Google Analytics cursusdag gehad. En daarbij nog Google Ads aangestipt. Er wordt meegedacht en omdat de cursus 1-op-1 is wordt deze echt toegespitst op je eigen website en publiek. Er wordt actief meegedacht en zelfs weken naderhand kon ik nog met mijn vragen terecht bij Erik. Absolute aanrader! ”

Arriva Touring

Nicole van der Zwet, Account/ Event manager
” Wij wilden meer weten van GA en wat we eruit kunnen halen. Aan welke “knoppen” kunnen we draaien en we wilden GA beter begrijpen. Stapsgewijs zijn we door GA gelopen. De training heb ik in 2 delen gevolgd, dit zodat we in de tussenliggende tijd ook na konden denken en extra vragen in deel 2 konden behandelen. Leuk team, gemotiveerd, veel kennis en leveren absoluut maatwerk. ”

Askja Reizen

Jesse Ten Hoor – Online Marketeer
” Goede training met niet alleen theorie, maar vooral ook praktische tips. ”

Veelgestelde vragen

Verzorgen jullie ook in-company Google Analytics trainingen?

Ja. Onze Google Analytics trainingen kunnen we ook op locatie verzorgen. Dit kan zowel 1-op-1 als voor een grote groep mensen binnen de organisatie.

Kan ik bij Rocket Digital mijn Google Analytics certificering behalen?

Ja. Het is mogelijk om je Google Analytics Individual Qualification (GAIQ) te behalen bij Rocket Digital. We zullen een lesprogramma op maat maken. Ook zelfstudie is onderdeel van het programma. Bel ons of vraag via de website een vrijblijvende offerte aan zodat we je meer kunnen vertellen over de mogelijkheden.

Kan ik goed parkeren bij jullie kantoor?

Ja. Bij ons kantoor hebben we een groot parkeerveld. We zullen het kenteken van je auto invoeren in het parkeersysteem, waardoor je op de dag van de training zo door kunt rijden bij de slagboom.

Is jullie kantoor goed te bereiken met het OV?

Ja. Ons kantoor is gelegen naast het treinstation Groningen Europapark. Je loopt in 13 minuten van het station naar ons kantoor aan het Winschoterdiep 50.

Verzorgen jullie de Google Analytics training ook online?

Ja. Het is geen enkel probleem om de Google Analytics training online te volgen. Wij maken gebruik van Zoom, Google Meet of Microsoft Teams om onze Google Analytics training online te geven.

Kan ik in de dagen na de Google Analytics training nog vragen stellen?

Ja. Loop je na de training ergens tegenaan? Wij bieden 30 dagen support aan. Heb je dus nog een vraag? Bel of mail de trainer gerust zodat we je kunnen helpen.

Bieden jullie nog meer trainingen aan?

Ja, we bieden diverse maatwerk trainingen aan. Bekijk hier al onze online marketing trainingen.

Onze andere trainingen

volg ons op